Za bruce

Z vpisom na fakulteto ne boš izbral/a le kraja študija, pač pa tudi novo prebivališče in okolje, v katerem se boš v naslednjih letih vključeval/a v različne obštudijske dejavnosti in preživljal/a svoj prosti čas. Zato te poleg študijskih programov, o katerih boš izvedel/a na faksu, najverjetneje zanima tudi kaj se dogaja izven predavalnic.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) obstaja zate. Na nas se obrni kadarkoli potrebuješ pomoč. Zate prirejamo tudi veliko različnih obštudijskih dejavnosti. V nadaljevanju si oglej nekaj osnovnih informacij v zvezi z vprašanji, ki se navadno porajajo tako brucem kot ostalim študentom.

Kaj dogaja na Obali?

Najbolj aktualne novice študentske obalne scene so na voljo na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in TwitterPriporočamo tudi, da se vpišeš ŠOUP INFOrmator, na katerem preko elektronske pošte obveščamo o o izvedbi obštudijskih dejavnosti, razpisov, pozivov, prijav in dogodkov, ki jih organiziramo, soorganiziramo ali podpiramo.

Najbolj pomemben datum, ki ga oktobra ni zamuditi, je Rektorjev dan! V študijskem letu 2020/2021 se bo Rektorjev dan obeležil 14.10.2020, in sicer s tradicionalno prireditvijo Jesenska Čista 10ka in Brucovanjem. Spremljaj nas! 

Imej študentski lajf vedno na dlani! Z brezplačno mobilno aplikacijo ŠOUPit! boš vedno na tekočem. Aplikacijo si za Android pobereš TUKAJ, za Apple pa TUKAJ


Kaj je in kako deluje subvencionirana študentska prehrana?

Vse o subvencionirani študentski prehrani
Poberi si aplikacijo ŠOUPit!, ki omogoča iskanje lokacije ponudnikov subvencionirane študentske prehrane, prikazuje oddaljenost do najbližjega ponudnika in hkrati ponuja navodila za pot do izbrane lokacije.

Bivanje – študentski domovi in zasebniki

Mojcimer.si – brezplačna posredovalnica študentskih sob in stanovanj, namenjena študentom in najemodajalcem.
Bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih. Katere so moje pravice in obveznosti?

Kje se lahko zmigam?

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP)

Kaj me še zanima?

Mednarodno
(mednarodne izmenjave, spoznavanje drugih kultur, mednarodni projekti, ESN Primorska, …)

Interesne dejavnosti
(festival, glasba, ples, dobrodelnost, fotografija, film, literarne prireditve, ...)

Sociala
(zdrav način življenja, krvodajalstvo, prostovoljstvo, študentske družine, humanitarne akcije, …)

Izobraževanje
(zastopanje interesov študentov, spoštovanje študentskih pravic, ,…)

Zborovsko petje

Ostale informacije si lahko ogledaš na Univerzi na Primorskem in tvoji fakulteti.