Primss
ponedeljek, 08. oktober 2018

Bolj star, bolj moder

Delavnico vodita predstavnici PRIMSS.

V torek, 9. oktobra 2018, ob 17.30 uri Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper vabi na delavnico BOLJ STAR, BOLJ MODER. 

Dandanes smo priča pomembnim spremembam v starostni strukturi prebivalstva. Delež starejših od 65 let hitro narašča. Kako se soočiti s tem dejstvom? Tako, kot se sami odločimo. Kot vsaka reč ima tudi staranje svoje pomanjkljivosti in prednosti. Katere vse pomanjkljivosti starost prinaša s sabo, ve vsak posameznik iz prve roke. O tem na delavnici ne bo govora. Raje se bodo osredotočili na svetlejše plati staranja, ki so zagotovo prisotne pri slehernemu posamezniku, a se tega morda premalo zavedamo. Življenjske izkušnje nas gradijo kot zidaki hiše. Če smo dovolj pozorni, lahko ugotovimo, da z leti ta hiša postaja vse višja in da je pogled z njenega vrha vse bolj pregleden. Temu se reče modrost. In kako se ta kaže pri vas? 

Verjamemo, da se marsikaj lahko naučimo drug od drugega, še posebej, če smo dlje časa na tem svetu. Poleg tega se bodo udeleženci seznanili z najpomembnejšimi socialnimi pravicami starejših ljudi ter načini in postopki za njihovo udejanjanje. 

Delavnico bosta vodili Nikolina Jeretič, magistrica biopsihologije, in Maja Jerman, diplomirana pravnica, obe z Zavoda Primorsko svetovalno središče, Koper.

Zanimivo /povezane novice