Interesne dejavnosti

Kultura raztura

Poletno razturanje mladih v kulturi.

ppf mladi 2020 logo2

Kultura raztura je projekt resorja za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), namenjen kulturnemu udejstvovanju mladih.

Projekt omogoča vključevanje mladih umetnikov in ponuja priložnosti predstavitve svojih produkcij širši javnosti, s čimer pridobivajo izkušnje in odzive javnosti iz prve roke še v času študija.

PPF Mladi raztura

V sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom s ŠOUP je letos nastala novost, in sicer PPF Mladi, ki kulturno raztura poletje.


Glavni namen štiridnevne prireditve Kultura raztura - PPF Mladi je predstaviti mlade ustvarjalce, ki svojo kreativno plat izražajo preko raznih kulturnih vsebin. Vsem obiskovalcev  bomo s pestrimi kulturnimi vsebinami in kvalitetnim dogajanjem skušali približati umetniško izražanje ter delovanje mladih iz šestih evropskih in sosednjih držav.

Prireditev bo trajala od 28. do 31. julija. V štirih dnevih se bodo zvrstili raznoliki gledališke in filmske predstave, ki bodo nasitile obiskovalce z različnimi kulturnimi okusi. V štirih festivalskih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali šest akademskih gledaliških in filmskih produkcij.


Med drugim bodo režiji Ivana Lobode 28. julija izvedli Služkinje, premiero dramskega prvenca francoskega pisatelja in političnega aktivista Jeana Geneta. 

Poletno razturanje mladih v kulturi

V sodelovanju s PPF-jem bo od 7. do 9. avgusta potekal tudi Frivolus - festival ulične umetnosti, ki se bo letos v Kopri izvedel že petič.


Projekt sofinancira Mestna občina Koper.
Medijski pokrovitelj je Regional.

Partnerji dogodka:

Primorski poletni festival

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi