Interesne dejavnosti
sreda, 15. julij 2020

Frivolus - festival uličnih umetnikov

Celoten program festivala je brezplačen.

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) ter letos tudi v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom, se bo dogodek že petič odvil v Kopru od 7. do 9. avgusta 2020.

Celoten program festivala Frivolus je brezplačen. Predstave bodo letos, zaradi upoštevanja priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, potekale izključno v Taverni, zato bo število mest omejeno.

"Veseli me, da smo Frivolus, kljub izjemno zahtevnim razmeram, ki trenutno ne dopuščajo organizacije večjih dogodkov, ohranili tudi v letošnjem letu. Letošnji festival bo potekal nekoliko drugače v primerjavi s prejšnjimi izvedbami, programsko pa ohranja svoj cilj, saj je privlačen za vse generacije. Prepričan sem, da bo vsakdo našel nekaj zase," napoveduje predsednik ŠOUP, Jure Ciglar.

Podroben urnik in lokacije predstav so objavljene spodaj. Festival je možno spremljati tudi na Facebook dogodku.

Urniki in podrobnosti o festivalu

V petek, 7. avgusta, bo v Taverni ob 20. uri nastopilo Kulturno-umetniško društvo Ljud s predstavo Kako je nastal svet? Dan zatem, 8. avgusta, bo ob 21. uri predstava Hoops s hula hoop obroči v izvedbi Hoops dance iz Kopra. Ob 22. uri bo Gledališče DELA uprizorilo performativno predstavo z imenom Ime mi je Vida. 

Zadnji dan festivala uličnih umetnikov Frivolus, in sicer v nedeljo, 9. avgusta, prinaša kar dve predstavi skupine Čupakabra. Gre za žonglersko, ognjeno skupino, ki ustvarja na področju cirkusa. Prva predstava z imenom Kufrband bo potekala ob 19. uri, druga z imenom Lučka v temni deželi pa ob 22. uri. Ob 21. uri pa bo v koprski Taverni predstava LED show, ki jo izvaja Ka Whoops iz Nemčije.



Festival sofinancira Mestna občina Koper.

Medijski pokrovitelji:
Radio Capris 
Regional

Partnerji dogodka:

Primorski poletni festival

Zanimivo /povezane novice