Šport
torek, 17. julij 2018

Za uvod zmaga in poraz

Evropske univerzitetne igre 2018 v Coimbri na Portugalskem.

Ekipa Univerze na Primorskem v košarki 3x3 je prvi tekmovalni dan Evropskih univerzitetnih igre v skupini A, ki so se včeraj začele v portugalski Coimbri, že odigrala dve od treh predvidenih tekem. Prvo je nesrečno izgubila, drugo pa gladko dobila.

Dopoldan so se Aleks Cvetičanin, Matija Radanović, Andrej Volk in Tim Škerbec pomerili z francosko univerzo iz Rouena, povedli že z 11:6, nato pa je Francozom uspelo preobrniti potek tekmo in jo z nekaj sreče v končnici tudi dobiti z 19:18.

Popoldan je sledila tekma proti portugalski univerzi iz Minha, ki so jo 'Primorci' odigrali bolje. Tokrat so povedli s 14:7 in potem niso dopustili presenečenj, ampak so zanesljivo slavili s 14:10.

»V drugem dvoboju smo pričakovano zmagali, saj smo bolj kakovostno moštvo. Za razliko od prve tekme smo odigrali taktično bolje po visokem vodstvu. Se bomo pa morali še precej potrudit, če se želimo boriti za medalje, po kar smo tudi prišli. Imamo še precej rezerve, tudi kar se tiče uigranosti. Tudi to je bil del vzrokov za poraz na prvi tekmi. Naši fantje ne igrajo redno košarke tri na tri, kjer so tudi koši in žoge malce drugačni. Po našem vodstvu z 11:6 bi morali odigrat drugače, oni pa so nas s tremi nemogočimi trojkami ujeli, nato pa nam je v končnici zmanjkalo malo sreče,« je povedal vodja ekipe UP Boštjan Lešnik.  

Sicer tekma v košarki 3x3 traja 12 minut, oziroma do 21 točke, v prvem delu tekmovanja pa je v vsaki skupini šest ekip. Po trenutnem programu primorsko moštvo danes ob 21.10 po lokalnem času (1 ura razlike s Slovenijo) čaka še tekma z madžarsko Univerzo za telesno vzgojo, jutri pa ob 10.20 tekma proti dunajski univerzi, popoldan ob 18.30 pa še 'poslastica' proti Univerzi Beograd.

Beri še: Slovenski študenti in študentke v košarki 3x3 na dobri poti v izločilne boje za medalje (SUSA)

besedilo: Sandi Jerman