Splošno
sreda, 30. marec 2022

SPOZNAJ SAMEGA SEBE V sklopu projekta Duševno je pomembno

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 10 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v prihajajočih mesecih. Prvi dogodek z naslovom Spoznaj samega sebe: Iskanje lastnega smisla bo potekal že 31. marca.

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Že dlje časa opažamo, da na duševno zdravje študentov prevečkrat pozabimo. S projektom Duševno je pomembno stremimo k boljšemu vpogledu v duševno zdravje študentov v povezavi s trenutnim življenjskim položajem in pa h krepitvi kompetenc in socialnih veščin mladih za soočanje z duševnimi stiskami. V letu 2021 smo na Zvezi ŠKIS s tovrstnimi aktivnostmi šele začeli in poželi ogromno zanimanja, zato smo se odločili, da s projektom nadaljujemo.

Projekt Duševno je pomembno, bo potekal v prihajajočih mesecih in sicer v sklopu tega, bo organiziranih 10 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja, prehoda v odraslost in stisk ter ostalih pomembnih tem, ki se dotikajo mladih. Dotaknili se bomo spoznavanja sebe, reševanja konfliktov, iskanja in pridobivanja zaposlitve, upravljanja z lastnimi financami, samopodobe … S projektom želimo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije.

Prvi dogodek Spoznaj samega sebe: Iskanje lastnega smisla bo potekal 31. marca 2022, ob 20.00 preko platforme Zoom. Na delavnici bomo spregovorili o tem, kako smo ljudje sami sebi skrivnost. Izpostavljen bo pomen vzpostavljanja globinskega odnosa do samega sebe ter kako tovrsten dober odnos pomembno vpliva na naše vsakdanje življenje in vsakodnevne odnose z našimi najbližjimi in ostalimi.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na dogodek preko te povezave. Zoom povezavo udeleženci prejmejo na e-mail naslov po prijavi. Več o prvem dogodku pa si lahko preberete na povezavi.

*Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Urban Culetto
Predstavnik za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
E-mail: urban.culetto@skis-zveza.si
Tel. št.: 031 355 924