Sociala
torek, 29. marec 2022

Krvodajalska akcija Častim 1/2 litra! na Primorskem

Spomladanska študentska krvodajalska akcija »Častim 1/2 litra!« tudi na Primorskem

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« vabi na krvodajalsko akcijo na Primorskem. 

Tudi letošnja akcija se bo izvedla prilagojeno, skladno z ukrepi za preprečevanje prenosa SARS-CoV-2. Na Primorskem bo kri možno darovati v torek 12. 4., četrtek, 14. 4. in petek, 15. 4. med 7.30 in 11.00 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). 

Za udeležbo na akciji se je obvezno potrebno preko telefonske številke (05) 660 62 39 PREDHODNO NAROČITI na odvzem krvi.  Po prijavi boste prejeli sms vabilo, v katerem boste naprošeni za povratni klic, da zdravstveno osebje preveri vaše pogoje (ustreznost) in da individualno uskladite termin prihoda. Prvih 50 študentov krvodajalcev prejme praktično darilo!

"Zelo me veseli, da je to prva krvodajalska akcija po Covidu, ki bo nekoliko drugačna. Potrudili se bomo, da bomo študente krvodajalce lepo sprejeli. Iskreno vabim vse krvodajalce, da se udeležijo akcije ter "častijo pol litra". Se vidimo na krvodajalski akciji! " na akcijo skupine PreProstoVoljni vabi vodja projekta na Primorskem Tamara Crnjac.

Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino sporoča: 

“Zaloge krvi so nizke, vendar takšne, da z njimi pokrivamo potrebe po krvi. Zaloge sprotno in skrbno spremljamo – tako prihod krvodajalcev kot tudi izdajo krvi. Transfuzijska služba je uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočamo varno okolje in varen odvzem krvi.”

Trenutno za darovanje krvi niso primerni študentje, ki so v zadnjih 14. dneh bili v državah, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav, če so prehlajeni, kašljajo in kihajo, imajo povišano telesno temperaturo ali prebolevajo nalezljivo bolezen. Prav tako niso primerni tisti, ki so bili v stiku z obolelo osebo in so v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen. 

Krvodajalsko akcijo organizira Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) skupaj s študentskimi organizacijami univerz (ŠOULJ, ŠOUM in ŠOUP), študentskih klubov, Zveze študentskih klubov Slovenije, Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino.

Za dodatne informacije lahko pokličete neposredno na (05) 660 62 39 ali nas kontaktirate na info@soup.si

Mi častimo, častiš tudi ti?Projekt izvaja ŠOUP v okviru projekta PreProstoVoljni, ki ga sofinancira Mestna občina Koper.