Splošno
ponedeljek, 07. marec 2022

ŠOUP: Maske za študente od danes niso več obvezne!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) pozdravlja ukrep Vlade Republike Slovenije, ki bo študentkam in študentom olajšal izvedbo študijskega procesa. Od danes, 7. marca 2022 maske na fakultetah niso več obvezne. 

V skladu s sprejetim Odlokom se na področju vzgoje in izobraževanja s 7. marcem za učence, dijake, študente in zaposlene določi izjema uporabe zaščitnih mask za ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Zaščitne maske pa so še vedno obvezne pri praktičnem pouku in praktičnem usposabljanju z delom pri kliničnih vajah.

Ob novi spremembi je sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje na ŠOUP, Andrej Fras dajal, da na ŠOUP pozdravljajo spremembo, ki je bila sprejeta v odloku. 

»Zelo nas veseli, da maske na fakultetah niso več obvezne. Za študentke in študente te pomeni bistveno lažje spremljanje študijskega procesa. Hkrati nas veseli tudi, da se vračajo projekti v živo, ki bodo študentom popestrili obštudijsko življenje.«

Projekti in aktivnosti se vračajo!

Na ŠOUP so opozorili tudi, da se projekti in aktivnosti vračajo ter, da bodo pripravili projekte na področju izobraževanja, zabave, kulture… Prejšnji teden so delili pustne krofe in pripravili odlično Pustovanje v Bella Vita baru. Bilo je ogromno interesa in potrudili se bodo, da bodo dobre zabave za študente organizirali tudi v bodoče. Sekretar za interesne dejavnosti Taš Kolman je ob odprtju poudaril, da so študenti zabavo pogrešali. 

»Študenti smo bili dve leti popolnoma brez zabave, vse je bilo prepovedano in vesel sem, da bomo lahko ponovno organizirali žure za vse tiste, ki nujno potrebujejo sprostitev ter odklop od študijskih obveznosti. Vse študentke in študente vabim na zabavo v Havana clubu v Kopru, ki bo potekala jutri od 20. ure dalje.« 

V foto-galeriji si lahko pogledate nekaj slik, ki pričajo o odličnem vzdušju v Bellavita baru, vsi študenti pa ste toplo vabljeni na zabavo v Havana club, ki bo potekala jutri. Spremljajte naša družbena omrežja in se vidimo na ŠOUP-ovih dogodkih!