Splošno
torek, 08. oktober 2024

Razglas ŠZ ŠOUP

Vabljeni, da oddate svoj glas!

15. in 17. oktobra bodo potekale volitve v Študentski zbor ŠOUP.

Izvedba volitev

Volitve v Študentski zbor ŠOUP bodo potekale v četrtek, 17. oktobra 2024, nepretrgoma od 8. do 17. ure v prostorih UP Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, ter prostorih UP Fakultete za turistične študije - Turistica.

Predčasno glasovanje

Volilni upravičenci, ki na dan volitev niso prisotni v kraju študija, lahko glasujejo na predčasnem glasovanju. Predčasno glasovanje se bo vršilo v sejni sobi Študentskega centra Univerze na Primorskem, Čevljarska ulica 27, 6000 Koper, v torek, 15. oktobra 2024, nepretrgoma od 8. do 17. ure. 

Glasovanje po pošti

Volilni upravičenc, ki predvidevajo, da se fizično ne bodo mogli udeležiti volitev, lahko glasujejo po pošti, po naslednjem postopku:

Vsi, ki želite oddati svoj glas po pošti, se boste morali vpisati v volilni imenik. 

Vanj se lahko vpišete od danes  (8. 10. 2024) do vključno jutri 9. 10. 2024, vpis poteka vsak delovni dan, od 9. do 14. ure, preko povezave, ki jo najdete tukaj. Volilni komisiji boste vsi, ki želite oddati glas, dokazali istovetnost in status študenta (s potrdilom o vpisu in osebnim dokumentom) na svoji volilni enoti. Postopek vpisa v volilni imenik bo s tem zaključen.

V volilni imenik se lahko vpišete tudi fizično, po obvezni predhodni osebni najavi volilni komisiji na e-poštni naslov volitve@soup.si. Fizični vpis poteka od 9. do 14. ure. Volilni komisiji boste vsi, ki želite oddati glas, dokazali istovetnost in status študenta (s potrdilom o vpisu in osebnim dokumentom) na svoji volilni enoti. Postopek vpisa v volilni imenik bo s tem zaključen. 

Po zaključenem postopku vpisa v volilni imenik, vam bo na izbrani naslov poslana glasovnica. Zraven bodo priložena navodila ter pisemske ovojnice s plačano poštnino, naslovljene na volilno komisijo, v katero boste oddali izpolnjeno glasovnico v ovojnici. Glasovnico morate pravočasno poslati po pošti ali oddati na odložišču. Oddaja na odložišču poteka vsak delovni dan med 9. in 14. uro. Upoštevane bodo glasovnice, ki bodo prispele do vključno 17.10.2024. Upoštevale se bodo samo originalne glasovnice, ki bodo prispele v originalnih priloženih pisemskih ovojnicah z vnaprej plačano poštnino. Zaradi daljšega poteka rokov glasovanja, sta predčasno glasovanje ter redno glasovanje združena v enovito volilno opravilo.