Splošno
petek, 22. marec 2024

Priložnosti in izzivi umetne inteligence

Prva okrogla miza v okviru Tutorstva ASEF 2023/2024 (hibridna izvedba)

Po 4-mesečnem poglobljenem delu znotraj tutorskih skupin ASEF v okviru programa Tutorstvo ASEF organizira prvo okroglo mizo z naslovom “Priložnosti in izzivi umetne inteligence”. 

Okrogla miza bo potekala v sredo, 27. marca, ob 18. uri v Prešernovi dvorani na SAZU (Novi trg 4, 1000 Ljubljana) in preko Zooma. Na dogodek je obvezna prijava prek Eventbrite.

>> Prijavite se tukaj <<

Tutorstvo ASEF je program, ki zajema delo s štipendisti ASEF v manjših skupinah v obliki samostojnega raziskovanja, razpravljanja in pisanja prispevkov na družbeno aktualne teme, kar vodijo tutorji po posameznih področjih.

V študijskem letu 2023/2024 je vsaka izmed štirih skupin izbrala enega od ciljev trajnostnega razvoja, kot jih opredeljujejo Združeni narodi (ZN). Delo na izbranih temah znotraj posameznih skupin bo predstavljeno pod naslovom okrogle mize ‘Priložnosti in izzivi umetne inteligence’. 

Na okrogli mizi bodo tokrat z ugotovitvami, do katerih so prišli med tutorskimi srečanji, sodelovali štipendisti ASEF generacije 2023 iz treh tutorskih skupin, katerih imena razkrijemo v nadaljevanju. 

Na dogodek se je treba predhodno prijaviti do srede, 27. marca, do 16. ure. Ob prijavi izberete vrsto udeležbe - na lokaciji ali prek Zooma. Zoom povezavo za dostop do okrogle mize bodo vsi prijavljeni udeleženci prejeli na elektronski naslov na dan dogodka.

Dogodek se organizira s podporo Urada RS za mladino in Urada za Slovence po svetu. 

Več informacij najdete na tej spletni strani.

>> Prijavite se tukaj <<

twitter

Zanimivo /povezane novice