Splošno
ponedeljek, 21. avgust 2023

Podaljšanje razpisa za vpis v študentske domove ter lajšanje vpisa študentom, prizadetim v poplavah

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je sprejelo Spremembe Javnega razpisa za sprejem in podaljšanje bivanja študentov višješolskega in visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2023/2024.

Rok za oddajo prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov in rok za oddajo prošnje za sprejem za študente, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo, se zaradi izjemnih okoliščin, ki so nastale ob nedavnih poplavah, podaljšuje do vključno 23. 8. 2023.

Sprememba razpisa je objavljena na spletni strani portala eVŠ: https://portal.evs.gov.si/subvencionirano-bivanje.

Ob tem z ministrstva sporočajo, da Pravilnik o subvencioniranju bivanja študentov v 18. členu vsebuje določbo, ki omogoča, da se študentom, žrtvam naravnih nesreč (kamor se prištevajo tudi nedavne poplave), k skupnemu številu točk prišteje dodatnih 100 točk. To velja tudi za tiste študente, ki so prošnjo za sprejem ali podaljšanje subvencioniranega bivanja že oddali. Ti študentje pristojni pisarni za študentske domove sporočijo, da želijo zaprositi za dodatne točke iz razloga nedavnih poplav in prošnjo dopolnijo.