Šport
torek, 01. marec 2022

Odločilni zadnji dve točki

Univerzitetna košarkarska liga UP

V ponedeljek, 28.2.2022 je potekalo zadnje kolo skupinskega dela Univerzitetne košarkarske lige Univerze na Primorskem. 

Kdor si je tekmi ogledal vsekakor ni ostal ravnodušen. Na obeh tekmah je ekipa FVZ (Fakulteta za vede o zdravju) lovila zadnjo vstopnico za končnico lige, in sicer za osvojitev 3. mesta. Famnit (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije)   se je v tekmo proti FVz podalo zelo napadalno, kljub temu, da je imelo svoje mesto v končnici že zagotovljeno. Obe ekipi sta bili zelo motivirani in lačni zmage. Rezultat je tako do prvega polčasa ostal izenačen, in sicer 25: 24 za Famnit. Za tem je sledil preobrat in je Famnit z nizom uspešnih akcij ustvaril razliko 13tih točk. Do konca tekme je prednost tudi uspešno ohranjal ter zmagal z rezultatom 58: 49. Napetost na igrišču se je skozi tekmo zelo stopnjevala, čemur so botrovale razne provokacije in kdaj tudi ne prav športno obnašanje, so razočarano dejali igralci FVZ. Sodniki niso imeli enostavnega dela, pa tudi celotno športno vzdušje je bilo porušeno. Famnitovi predstavniki so se po tekmi temu primerno prišli tudi opravičiti nasprotniku in sodnikom, kar je nekoliko pomirilo okoliščine, da smo lahko sproščeno nadaljevali z naslednjo tekmo.

 

Ekipa FVZ

Ekipa Famnit


FVZ je novo tekmo proti FPP (Fakulteta za pomorstvo in promet) začel zelo odločno in motivirano, saj le z zmago bi lahko napredovali v končnico. FPP, ki je imel zagotovljeno mesto v boju za zmagovalca lige, je nastopil malo bolj ležerno kot po navadi. Vseeno je do polčasa povedel za 9 točk, a še slutil ni, da se bo situacija do konca tekme še precej spremenila. V zadnji četrtini je FVZ izvedla pravo serijo uspešnih akcij in razliko 11tih točk izničila na 52:52. Zadnji napad na tekmi, torej nekaj sekund pred koncem, smo na trnih spremljali dogajanje. Ali bo FVZju uspelo premagati tako težkega nasprotnika kot je FPP. Fantje FPP so priznali, da so se trudili po svojih močeh in igra FVZ jih je izredno presenetila. Teplo jih je to, da niso zaštartali kakor po navadi in kasneje niso mogli ujeti svoj ritem. V zadnjih sekundah so si iztržili dva prosta meta in tekma se je končala z rezultatom 54: 52 v prid FPP.

Iskrene čestitke za prikazano igro. Fvz, ki je zaključil z nastopi na ligi, je pokazal izjemno igro in borbenost. Zelo malo jih je ločilo do nastopa za tretje mesto, a tako je v športu. 

 

Ekipa FPP


Na finalni prireditvi lige, ki bo v ponedeljek 4.4.2022 bodo tako igrali:

tekma za 3. mesto: FM : FAMNIT

tekma za 1. mesto: FPP : FHŠ

Vabljeni k ogledu. Pričakujemo dva res izenačena dvoboja, zanimivo bo.

Potem pa vsi skupaj proslavljat :)

Se vidimo...