Splošno
četrtek, 30. september 2021

Mojcimer.si je prenovljen

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem se dobro zavedamo problemov, ki pestijo študente tekom študijskega leta. Ena glavnih problematik študentov je že leta povezana s področjem bivanja.

Na ŠOUP smo na vlado večkrat naslovi različne dopise in predloge, ki bi izboljšali položaj študentk in študentov po celotni Sloveniji in tudi naprej nameravamo opozarjati na bivanjsko problematiko pri nas ter predlagati konkretne rešitve. 

Zaradi pomanjkanja študentskih sob, smo se odločili, da študentom tudi sami ponudimo posredovalnico študentskih sob, ki je namenja tako najemodajalcem kot odjemalcem.

Gre za portal, na katerem lahko študenti pregledajo ponudbo študentskih sob ter pridobijo vse potrebne informacije o bivanju. Portal smo pred kratkim prenovili. 

Mojcimer.si nudi celovit pregled in opis bivanja v študentskih domovih, študentje lahko pridobijo vse informacije o razpisih, vlogah za sprejem, vlogah za podaljšanje bivanja ter tudi osnovne informacije o vseh študentskih domovih na Primorskem.

Na spletni strani so tudi jasno zapisane vse pravice in obveznosti, ki pripadajo študentkam in študentom, ki bivajo v študentskih domovih. Natančno je opisan in razložen tudi sistem subvencioniranja študentskega bivanja. 

Vse te informacije in tudi druge uporabne povezave lahko pridobite na prenovljenem portalu www.mojcimer.si