Šport
sreda, 07. december 2022

Košarkaši borbeno do zmag!

Drugi krog je pod streho

V ponedeljek, 5.12.2022, se je odvijal drugi krog košarkarske univerzitetne lige 2022/23. Spremljali smo tri tekme, ki so nekaterim ekipam prinesle nove točke skupnega seštevka.

Na parketu so se najprej pomerili predstavniki Famnit-a in FPP-ja. Tekma je bila zelo izenačena, obe ekipi sta bili zelo zagriženi in nista popuščali. Famnit se je trudil držati vodstvo, a je v zadnji četrtini prišlo do preobrata, saj je nasprotnik vsako napako izkoristil v svojo prid. Četrtina se je zaključila zelo dramatično, saj je Famnit v zadnjih sekundah z metom za tri točke, zadel za izenačenje 33:33. Sledili sta 2 minuti podaljška, v katerem je FPP dosegle tako zelo željeno zmago. Tekma se je zaključila z 36:33 za FPP.

"V zadnjih sekundah tekme, nas je presenetil nasprotnikov zadnji met za 3 točke. Sledil je podaljšek v katerega smo štartali suvereno, vseeno pa smo upali na malo športne sreče, ker so nasprotniki dobro igrali." je dejal Erik G., iz ekipe FPP.

Milan M. iz Famnita je tekmo pokomentiral tako: "Nismo zadeli koša, ko je bilo najbolj pomembno, oni pa so iskoristili izkušnje in uspešno zadeli proste mete. Vseeno smo se borili po najboljših močeh in si nimamo kaj očitati. Dali smo vse od sebe in smo optimistični za naslednje tekme."

Drugi dvoboj se je odvil med ekipama FM in Turistica. Tekma je bil v primerjavi s prvo veliko bolj umirjena. FM je skozi vse četrtine kazal svojo premoč na igrišču. Tako se je po sodnikovem žvižgu za konec zadnje četrtine, nabiranje točk ustavilo, na 41:28 za ekipo FM.

Andrija iz ekipe Fm je povedal: "Poznali smo našega nasprotnika. Vedeli smo da jih bomo z našo igro lahko uspešno nadigrali, a vseeno jih nismo podcenjevali."


Zadnja tekma večera se je odvila med ekipama iste fakultete in borbenost med ekipo FVZ 1 in FVZ 2 je blo mogoče čutiti v zraku. Tekma je bila prava dinamična poslastica. Spremljali smo hitre in dovršene akcije, ki sta jih obe ekipi tudi uspešno zaključevali. Nihče ni dovolil nasprotniku da se oddalji in do zadnje minute tekme, ni bilo možno napovedati zmagovalca. Na koncu je bila sreča, znanje in premoč na strani ekipe FVZ 2, ki je tekmo dobila z majhno, a pomembno razliko 50:47.



Naslednji krog Univerzitetne košarkarske lige se bo odigralo predvidoma 9.1.2023, ko se bodo ekipe fakultet borile za nove zmage in točke na lestvici. Se vidimo!