APZ UP
torek, 30. avgust 2022

Koncerti v Pokrajinskem muzeju Koper

Akademsko društvo Univerze na Primorskem (ADUP), v okviru katerega deluje APZ Univerze na Primorskem, bo ponovno organiziralo cikel treh koncertov v sodelovanju s Pokrajinskem muzeju Koper. V izjemni akustiki dvorane palače Belgramoni Tacco v Kopru, ki je bila zgrajena v 17 stoletju, se nam bodo predstavili mladi, perspektivni skladatelji in izvajalci. Nekateri so si že utrli pot na domačih in tujih odrih.  

GLASBA MLADIH - 3. septembra 2022, ob 19:30 

V okviru projekta Glasba mladih bodo zazvenele novitete najmlajše generacije slovenskih skladateljev. Z deli napisanimi prav za ta projekt se nam bodo predstavili Matej Kastelic, Krištof Strnad, Sofia Grassi, Martin Vasle, Vid Ožbolt in domačin Žiga Čopi. Tako skladatelji kot instrumentalisti (Maja Triler-sopran, An Černe – flavta, Tadeja Malc- klarinet, Eva Fritz – fagot, Sara Bajc – harfa, Neža Tovšak – klavir, Timotej Willewaldt – violina, Laura de Wolf – violina, Manca Kosmač – viola, Sofia Grassi – violončelo) študirajo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in drugih glasbenih ustanovah v tujini. Povezala jih je iskrena želja po sodelovanju, raziskovanju in ustvarjanju novega, drugačnega. 

VEČ O PROGRAMU IN NASTOPAJOČIH [3. 9. 2022]

VOKALNA SKUPINA GALLINA - MEDITATIONES - 26. septembra 2022, ob 19:30 

Se nam bo predstavila Vokalna skupina Galline, pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj. Vokalno skupino sestavljajo sopranistki Maša Simčič, Federica Lo Pinto in altistki Ana Plemenitaš in Višnja Fačor. Za seboj imajo vrsto uspehov na različnih domačih in tujih tekmovanjih. Vabljene so na različne festivale doma in v tujini. Svojo prepoznavnost so zgradile s številnimi, projektno zasnovanimi koncertnimi programi in izvedbami novitet napisanih prav za njih. Tokrat se nam bodo predstavile s projektom Meditiationes, ki so ga ob 10. obletnici izdale tudi na istoimenski zgoščenki.

VEČ O PROGRAMU IN NASTOPAJOČIH [26. 9. 2022]

VEČER SAMOSPEVOV - 2. oktobra 2022, ob 19:30 

Mlada izvajalca basist Dimitrije Savić in pianistka Rebeka Dobravec sta se že večkrat uspešno predstavila domači in tuji publiki. Dimitrije se pevsko izobražuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri Editi Garčević Koželj in Piji Brodnik, Rebeka pa v razredu Tatjane Ognjanovič. Kot duo nastopata od oktobra 2021, svoja znanja pa sta izpopolnjevala  tudi pri Hansu Adilfsenu iz Švice. Tokrat sta za koncert pripravila izbor samospevov slovenskega skladatelja Pavla Šivica in srbskega skladatelja Miloja Milojevića.

VEČ O PROGRAMU IN NASTOPAJOČIH [2. 10. 2022] 




Vstop na koncerte je prost. Vabljeni!