APZ UP
četrtek, 24. oktober 2024

Že 15. leto z vami: Simfonic Voices - Mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe

ob 20. obletnici Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem

Zvoki Indonezije

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem organizira že 15. sezono mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe ''Simfonic voices'' v Kopru. Na torkovem koncertu, 29. oktobra 2024, ob 20. uri se bo v župnijski cerkvi sv. Marka na Markovcu v Kopru predstavili Saint Angela Choir (Zbor svete Angele) iz Bandunga v Indoneziji pod vodstvom dirigenta Ronija Sugiarta. 

Zbor sodi med najvidnejše indonezijske sestave, kar je dokazal z osvojeno Veliko nagrado tekmovanja v Tokiu (Japonska), nedavno pa z zmago v kategoriji sakralne glasbe in ljudskih pesmi ter osvojeno Veliko nagrado na 4. mednarodnem zborovskem festivalu v Bandungu (Indonezija). Na poti na tekmovanje za Veliko nagrado v Riminiju, se bo zbor predstavil slovenskemu občinstvu v Kopru, dan pred tem pa v sklopu Sakralnega abonmaja v uršulinski cerkvi v Ljubljani. Na koncertu bodo predstavili dela iz svetovne zakladnice zborovske glasbe, drugi del pa bo namenjen predstavitvi indonezijskega ljudskega izročila, ki bo marsikoga očaral in prevzel tudi zaradi premišljenih koreografij.

VSTOP PROST. VABLJENI! 

Program

JUDE BROLDAN (1976)
O Lord, Hear My Prayer (Psalm 143)

NICHOLAS RIO (1992)
Mary’s Anguish (Lamentations of Mary)

ANDRE CAPLET (1878 – 1925)
Sanctus
from Messe a Trois Voix

GIOVANNI CROCE (1557–1609)
Cantate Domino (Psalm 95(96): 1-2)

GWYNETH WALKER (1947)
Steal Away (spiritual)

AMBROŽ ČOPI (b. 1973)
Lucky Stars Above You (Irish Blessing)

AMBROŽ ČOPI (1973)
Sing Joyfully to God Our Strength (Psalm 81: 1-4)

DARIUS LIM (1986)
A Puppet’s Dream

NICHOLAS RIO (b. 1992)
Kenanglah Kami (Chairil Anwar)

DIMITRIJ RAY (1993), PRIR.
Kampuang Nan Jauah di Mato
(ljudska, zahodna Sumatra)

JOSU ELBERDIN (1976), prir.
O Ina Ni Keke (ljudska, North Sulawesi)

JOSU ELBERDIN (1976), prir.
Bungong Jeumpa (ljudska, Aceh)

AGUSTINUS BAMBANG JUSANA (1970) – NICHOLAS RIO (1992), prir.
Tari Sanghyang Dedari (ljudska, Bali)

https://www.youtube.com/watch?v=CnkGDjezxvg

https://www.youtube.com/watch?v=gxUPyMH_jjE

https://www.youtube.com/watch?v=_i2-noByikU

saint angela choirkpplakat


ZBOR SVETE ANGELE

bor svete Angele je uradno ustanovljen leta 2010 in je šolski zbor iz Bandunga v Indoneziji. Pod vodstvom Ronija Sugiarta je zbor Saint Angela sodeloval na različnih mednarodnih tekmovanjih in koncertih, na primer na Kitajskem, Japonskem, v Italiji, Južni Koreji in Španiji. Zbor Saint Angela je dobitnik 2. nagrade na 49. zborovskem tekmovanju Tolosa, ki je del evropske velike nagrade za zborovsko petje, in dobitnik velike nagrade na 5. mednarodnem zborovskem tekmovanju Tokio 2023. Zbor svete Angele je sodeloval tudi z nekaterimi znanimi dirigenti: Haruko Kuwabara, Maria Theresa Vizconde Roldan, Jude B Roldan, Mark Anthony Carpio, Basilio Astulez Duque, Darius Lim, Josu Elberdin in Ambrož Čopi. Zbor svete Angele trenutno predstavlja Indonezijo kot član združenja Young Voices of the World, ki združuje otroške in mladinske zbore po vsem svetu. Z namenom spodbujanja otroškega in mladinskega zborovskega petja v Indoneziji je zbor Saint Angela od leta 2014 organiziral tri izdaje festivala otroških in mladinskih zborov Saint Angela.

sac 1

RONI SUGIARTO je eden vodilnih dirigentov otroških in mladinskih zborov v Indoneziji. Znan je po svojem nagrajenem zboru Saint Angela Choir, v katerem spodbuja pristno, izrazno in lepo primerno petje za otroke in mladino. S pevskim zborom SAC je dosegel mednarodne dosežke v Hangzhouju na Japonskem, Rimu, Firencah v Južni Koreji in Tolosi v Španiji. Leta 2023 je osvojil veliko nagrado na 5. mednarodnem zborovskem tekmovanju Tokio 2023. Njegovo vokalno in dirigentsko izobraževanje poteka pod mentorstvom Josepha Kristanta in Avipa Priatna. V letih 2009-2010 je dobil štipendijo nemške vlade (Goethe-Institut) za nadaljevanje študija dirigiranja v okviru programa „Conducting Workshop for Orchestra“ v Bangkoku na Tajskem pod vodstvom Gudnija A. Emilssona (Tubingen, Nemčija). Njegove izkušnje na področju zborovskega petja so se povečale z izborom za indonezijskega predstavnika na številnih dogodkih, in sicer na Indonezijskem nacionalnem mladinskem zboru 2005, Svetovnem mladinskem zboru 2006 (Milano, Italija), Svetovnem mladinskem zboru 2007 (Južna Afrika) in Svetovnem mladinskem zboru 2008 (Hongkong - Guangzhou - Macau). Roni trenutno deluje kot glasbeni direktor Paduan Suara Mahasiswa ITB Bandung in PSM SDG FH Undip Semarang ter kot umetniški vodja festivala otroških in mladinskih zborov Saint Angela in nacionalnega zborovskega festivala Satya Dharma Gita. Sodil je tudi na več mednarodnih in nacionalnih zborovskih tekmovanjih/festivalih ter aktivno vodil zborovske in dirigentske delavnice.

roni
RONI SUGIARTO
nicholas
NICHOLAS RIO

NICHOLAS RIO je indonezijski korepetitor, aranžer in skladatelj, rojen v Bandungu. Elektona se je učil od svojega 5. leta pod vodstvom Vivi Nathalie, nato pa je kasneje študiral klasični klavir pri Ine Lopulisa in jazz klavir pri Bambangu Nugrohoju. Pridružil se je več klavirskim mojstrskim tečajem Gordona Fergusa Thompsona, Iana Jonesa, Andrewa Zolinskega in Moritza Ernsta; hkrati pa se je učil kompozicije pri Nathanu Iskandarju. Pridružil se je tudi več zborovskim delavnicam Marka Anthonyja Carpia, Jonathana Velasca, Bradyja Allreda, Haruka Kuwabare in Alberta Taya. Rio se je dirigiranja učil pri Danielu Victorju in se pridružil kompozicijskim delavnicam Stephena Leeka, Judea Roldana, Stacy Garrop, Kena Stevena in Z. Randall Stroope. Pianist različnih koncertov in tekmovanj. Rio predstavlja Indonezijo na 19. festivalu Choral International en Provence in 6. festivalu Choral International en Aveyron kot pianist Magnificat Church Choir Studio (2014); pianist zbora Saint Angela, ki je osvojil 2. nagrado na 49. zborovskem tekmovanju v Tolosi (2017) in dobitnik velike nagrade 5. mednarodnega zborovskega tekmovanja v Tokiu (2023); pianist zbora Colors na mednarodnem zborovskem festivalu v Singapurju (2019) in pianist koncertne turneje zbora Telkom University Choir v Južni Koreji (2022). Kot skladatelj je bila njegova skladba »Fecit Potentiam« okronana za zmagovalca kompozicijskega tekmovanja 7. Satya Dharma Gita Choir Festival 2019 v kategoriji Musica Sacra. Riove priredbe in skladbe je prav tako izdal MuzikSEA in so bile predstavljene kot del zborovske serije Marie Therese Vizconde Roldan »Choral Adventures: Explore, Educate, Enthrall«.


ZAHVALA

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uresničitvi sodelovanja za indonezijskim zborom in izpeljavi koncerta. Posebna zahvala Mestni občini Koper ter župniku Ervinu Mozetiču, duhovnemu pomočniku Cirilu Bajtu in župniji Markovec.

22. december 2024, ob 20. uri
Pokrajinski muzej v Kopru

Argentino
APZ UP, DePZ GŠ Koper,
Teja Udovič Kovačič – harmonika in Jaka Kljun – kitara

Camerata academica Koper, dir Slaven Kulenović



Zanimivo /povezane novice

zvoki amerike
17.05.2024

SIMFONIC VOICES: Zvoki Amerike

Mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe 0b 20. obletnici Akademskega pevskega zbora Univerze na...