APZ UP
četrtek, 05. maj 2022

KONCERTI V POKRAJINSKEM MUZEJU KOPER

Akademsko društvo Univerze na Primorskem v kulturno ponudbo na Obali vstopa z novim koncertnim ciklom v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Koper. V dvorani, ki kar kliče po izvedbi komorne glasbe se nam bodo predstavile tri zasedbe. 

Na prvem koncertu, ki bo v nedeljo, 8.5.2022, ob 19:30, se nam bosta predstavila altistka Edita Garčević Koželj in pianist Igor Vićentić z izborom samospevov slovenskih in srbskih skladateljev. 

Klavirski trio Trn v zasedbi Neža Nahtigal (violina), Tara Korica (violončelo) in Rebeka Dobravec (klavir) bo v torek, 10.5.2022, ob 19:30 predstavil stilno raznolik repertoar. Tokratni koncert bo v sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije, ki je njihove koncerte širom Slovenije umestila v njihov program. 

Zadnji, tretji koncert, pa zaključuje ponudbo 2. mednarodnega mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis. Prvo nagrajenka, sopranistka Pia Novak se bo predstavila s programom arij in samospevov ob klavirski spremlavi Darje Mlakar Maležič v nedeljo, 15.5.2022, ob 18:30.

Vstop na koncerte je prost.

Verjamemo, da boste v družbi izvrstnih glasbenikov in ambienta uživali.

Vabljeni!