Sociala
torek, 13. marec 2018

Javni poziv za novo temo razstave ŠOUP galerija

Aprilska tema: Refleksije v glavi, odsevi v naravi

Resor za socialno in študentsko problematiko Študentske organizacije Univerze na Primorskem je marca pričel z izvajanjem novega projekta ŠOUP galerija, ki mladim in še neuveljavljenim avtorjem ponuja platformo za predstavitev svojih umetniških del.

V sklopu projekta se bo od marca do avgusta 2018 zvrstilo 6 tematskih razstav. Vsakega 15. dne v mesecu bo objavljena nova tema in javni poziv za pošiljanje likovnih del, prijavljena dela aktualne tematike pa bodo za ogled dostopni v spletni galeriji.

Aprilska tema za nov cikel razstav ŠOUP galerija: Refleksije v glavi, odsevi v naravi

Izbrana tema je priložnost za razširitev miselnega in ustvarjalnega obzorja v današnjem času avtomatizma in razkrojevanju človeških odnosov. Lahko je izziv za osebno refleksijo ali razmišljanje o življenju, vesolju in sploh vsem. Morda pa bo vašo ustvarjalnost prebudila zanimiva igra narave.

Sodelovanje v ŠOUP galeriji in smernice za izdelavo izdelkov

Likovni medij in tehniko za izdelavo izdelkov organizator projekta ŠOUP galerija sta prepuščena izbiri sodelujočega. Digitalne ali fizične izdelke (ki jih sodelujoči fotografira) v ustreznem formatu (.jpg, ali .gif ali .png) pošlje na naslov galerija@soup.si. Dela v slikovnih formatih morajo presegati 1600 pikslov. Prispevki v video formatu so lahko posredovani kot povezava na avtorski izdelek, ki je bil predhodno naložen na YouTube.

Vsi izdelki morajo biti opremljeni z naslednjimi podatki:

  • Ime in priimek avtorja
  • Naslov dela
  • Kratka interpretacija v največ 3 stavkih

Posameznik lahko prispeva do 3 različna dela. Rok za oddajo del je četrtek, 5.4.2018. Otvoritev nove spletne razstave bo 15.4.2018.

Več o projektu je možno prebrati TUKAJ, aktualno razstavo ŠOUP galerije pa si lahko ogledate TUKAJ.

Zanimivo /povezane novice