Splošno
četrtek, 30. september 2021

Innovation Days, dvodnevno tekmovanje ekip

Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z EIT Health

Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z EIT Health že tretjič organizira:

Innovation Days, dvodnevno tekmovanje ekip v hackanju rešitev za izzive na temo "Work-health Balance".

Innovation Days spodbuja inovacije na področju zdravja med študenti po Evropi.


Innovation Days hackathon vas bo s pomočjo metode Design Thinking usmerjal skozi celoten del procesa razvoja vaše ideje. Vse skupine boste svojo idejo razvijale pod budnimi očesi strokovnih mentorjev. Dobili boste tudi ustrezno znanje in pomoč pri uspešni predstavitvi ideje (pitching). Ob koncu drugega dne boste svoje ideje predstavili strokovni komisiji.

Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado v višini 1.500 eur*.

IZZIVI?

Hackali bomo rešitve za različne izzive znotraj teme "Work-health Balance". Kakšne navade lahko razvijemo, da izboljšamo svoje zdravstveno stanje? Kaj lahko sami storimo za svoje fizično in mentalno zdravje ter zdravje širše skupnosti, tudi izven zdravstvenega sistema? Kako izboljšati zdravje na delovnem mestu? Široka tema, ki zajema vse ideje, ki si jih lahko zamislite – aplikacije, šport, hrana in družabne igre, ki lajšajo vsakodnevno življenje. Našteli smo le nekaj idej, verjamemo pa, da jih je še veliko več. Dobrodošle vse ideje, ki nam pomagajo ohranjati naše zdravje čim dlje v življenju.

Odločite se lahko za eno izmed možnosti:

1. "Active and healthy employees"

Kako doseči večje zadovoljstvo pri zaposlenih? Kako poskrbeti za dobro počutje med delovnikom in doma? Kako spodbujati zaposlene k bolj aktivnemu življenjskemu slogu in tudi skrbi za psihosocialno zdravje?

2. "Home-office ergonomics"

Ob covidu-19 so številni ljudje svoje pisarne preselili kar domov. Kako lahko prilagodimo naše domove in delovna okolja za naše zdravje in dobro počutje? Kakšne so pisarne prihodnosti?

3. "Digital health"

Na kakšne inovativne načine lahko digitalno spremljamo svoje zdravje? Kako lahko digitalizacija izboljša zdravje posameznikov in kolektiva?

4. "Razvijmo produkt za 21. stoletje" - gostujoči zziv Merkur zavarovalnice:

 Ste vedeli, da si v tujini lahko zavarujete svoje bujne brke? Si predstavljate, da bi lahko zavarovali svoje najljubše umetniško delo za primer, če vam ga cimer polije s kavo? Zanima nas namreč, kaj so vaši največji strahovi, pred katerimi bi se želeli zaščititi? Kako bi vi oblikovali novo zavarovanje, ki bi z najnovejšim zavarovalnim kritjem navdušila večino vaših sovrstnikov ter bili pri tem profitabilni?

KAKO?

Študenti v dveh dneh s pomočjo metode Design Thinking razvijete svojo idejo – ali pa se pridružite že obstoječi ekipi. Oblikujejo se multidisciplinarne skupine, ki si pod vodstvom strokovnih mentorjev prizadevajo najti resnične probleme in rešitve zanje. Predhodne izkušnje na področju inovacij, podjetništva ali zdravja niso potrebne, z vsem vas opremimo mi. Konec drugega dne svoje ideje in napredek predstavijo komisiji strokovnjakov.

Avtorji najboljše rešitve bodo finančno nagrajeni!

KDAJ?

Petek in sobota, 22. in 23. oktober 2021

KJE?

Online: Zoom

KDO?

Ciljna skupina za Innovation Days vključuje vse dodiplomske in podiplomske študente na vseh fakultetah in smereh, ki se zanimajo za inovacije na področju zdravja. Lahko se prijaviš kot posameznik ali pa kot ekipa. Posameznike, ki ekipe še nimate, bomo razvrstili v multidisciplinarne ekipe.

NAGRADNI SKLAD

1.500 EUR* za zmagovalno ekipo! Zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado in predstavi svojo idejo na zaključnem online dogodku, kjer se bodo srečali z zmagovalci iz 32 RIS lokacij in predstavili svojo idejo.

(* Znesek denarne nagrade je naveden v bruto vrednosti, od tega se odtegne akontacija dohodnine. Za nagrade, skladno z ZDOH-2, je akontacija dohodnine 25%.)

ZAKAJ SE PRIJAVITI?

  • pridobiš nova znanja iz podjetništva
  • pridobiš nove izkušnje
  • skleneš nova prijateljstva in potencialna partnerstva
  • tvojo inovativno idejo bodo slišali predstavniki gospodarstva in znanosti,
  • treniraš javno nastopanje,
  • spoznaš ljudi, ki so odprte glave, tako kot ti,
  • nora izkušnja!

PRIJAVE?

Prijave se sprejemajo do 14. oktobra 2021 do 23:59 preko linka do prijavnega obrazca.