Splošno
četrtek, 30. september 2021

12. dijaška nacionalna konferenca

Dijaška nacionalna konferenca (ali krajše DNK) je največji in najbolj obsežen projekt, ki ga DOS vsakoletno izvaja že od leta 2008. Gre za tri dnevno dijaško konferenco, ki poteka v Ljubljani, tematike konference pa se iz leta v leto spreminjajo. 

12. Dijaška nacionalna konferenca, z naslovom »Mladi smo prihodnost«, je potekala od 24. do 26. septembra 2021. Od petka popoldan do nedelje zjutraj so se zvrstila različna predavanja in delavnice. 

Na letošnji konferenci so dijakinje in dijaki lahko skozi okrogle mize, predavanja in delavnice v sproščenem okolju spoznali pomen aktivne participacije mladih, svet financ, informacije o dijaškem delu, informacije o študiju v tujini, ter zanimive podjetniške teme. Na konferenci so dijakinjam in dijakom ponudili različne aktivnosti, na katerih so lahko izrazili svoje mnenje, spoznali ljudi iz raznih strok,  jim postavljali vprašanja ter se od njih marsikaj novega naučili. 

Z dijaki so se pogovarjali Andrej P. Škraba, Društvo VTIS, e-Študentski Servis, Miha Kramli, Mladinski svet Slovenije, Coolmamacito. Dijaki so obiskali tudi Hišo Evropske unije.