Izobraževanje
ponedeljek, 11. februar 2019

Informativni dnevi na Obali

Dobrodošlica dijakom in brezplačni avtobusni prevoz UP.

Fakultete Univerze na Primorskem (UP), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), Študentski svet Univerze na Primorskem in številne sodelujoče institucije bodo tudi letos na informativnih dnevih, ki bodo v petek, 15. februarja, in v soboto, 16. februarja, dijakom postregle s podrobnimi informacijami o možnostih nadaljnjega izobraževanja. Tudi letos dijakom, ki prihajajo k nam iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, UP ponuja organiziran brezplačen avtobusni prevoz na Primorsko.

V sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in Študentskim svetom Univerze na Primorskem bodo fakultete dijakom ponudile še uporabne informacije o študiju na Obali, spoznali pa bodo tudi sodelujoče institucije, društva in predstavnike lokalnega okolja, ki jim bodo v času študija pri nas s posebnimi ponudbami olajšali bivanje (prehrana s študentskimi boni, ugodnosti ipd.).

Nekaj pomembnih usmeritev ter informacij za dijake:

  • pomembno je, da se na informativne dneve dobro pripravite, si ogledate spletne strani fakultet, ki jih boste obiskali in si pripravite vprašanja,
  • Na UP je razpisanih 1.558 vpisnih mest v 1. letnik za redni in izredni študij. Prvi prijavni rok traja od 12. februarja do 18. marca 2019. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ,
  • v kolikor se vam porodijo še kakšno vprašanje kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašate tudi tutorje,
  • Več informacij o vpisu najdete na: https://www.upr.si/sl/studij/vpis-up/razpis-za-vpis,
  • Na organiziranih srečanjih  bodo  bodoče študente nagovorili dekani, profesorji in predstavniki fakultet, ki jim bodo podrobneje predstavili vsebino izbranih študijskih programov ter možnosti nadaljnjega študija ali zaposlitve po zaključenem dodiplomskem študiju.


Brezplačen avtobusni prevoz na Primorsko

Za dijake, ki k nam prihajajo iz bolj oddaljenih krajev, je UP tudi letos (že osmo leto zapored) za petkov obisk organizirali BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo tako, da izpolnijo e-prijavo, ki je dostopna na spletnih straneh Univerze na Primorskem tukaj. Zaradi vse večjega zanimanja pozivajo dijake, da to možnost izkoristijo in se čim prej prijavijo. Prijave bodo zbirali do 12. februarja 2019.

Mestni in lokalni avtobusni prevoz

Za tiste dijake, ki bi želeli v petek, 10. 2. 2017, obiskati dve fakulteti (eno v Kopru, drugo v Izoli ali Portorožu), pa objavljamo povezavo do spletne strani, kjer so na voljo urniki:

Cena karte na relaciji Koper - Bolnica Izola (mestni prevoz) v eno smer stane 0,80 EUR.
Cena karte na relaciji Koper - Portorož (medlokalni prevoz) v eno smer stane 2,70 EUR.

Več informacij o javnem mestnem avtobusnem potniškem prometu je najti TUKAJ.

ZEMLJEVID KOPRA
ZEMLJEVID IZOLE
ZEMLJEVID PORTOROŽA

Zanimivo /povezane novice