Šport
torek, 07. marec 2023

Futsal univerzitetna liga 2022/23 se približuje koncu

Vse bolj je napeto!

V ponedeljek, 27.02.2023 se je v telovadnici STŠ odigral 4. krog futsal univerzitetne lige 2022/2023. Odigrali sta se dve tekmi.

Prva tekmo sta odigrali Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) in Fakulteta Managementa (FM). Tekma se je začela mirno, obe ekipi sta želeli zadeti, vendar je bila še večja želja ohraniti mrežo nedotaknjeno. Prvi zadetek je padel v sedmi minuti v korist FVZ-ja ob avtogolu ekipe FM. Takoj se je tekma razživela in Bojan Lončarič je z zadetkom v osmi minuti poskrbel za hiter odgovor ekipe FM. Ekipa FVZ je pritisnila, vendar ni mogla zadeti in spet se je uveljavil star pregovor "kdor ne da, dobi" in tako je v deseti minuti Kristijan Benda poskrbel za vodstvo FM z 1:2. V drugem polčasu je bilo podobno kot v prvem. Ekipa FVZ-ja je skušala priti do zadetka, vendar jim ni uspelo priti do pravega zaključka. Ekipa FM pa je pokazala lepo igro in večjo željo po zmagi in tako uspela doseči še kar tri zadetke. Za prvega se je ponovno vpisal med strelce Kristijan Benda, naslednja dva pa je zabil v mrežo Emrah Tatarević. Kristijan Cvek je po samostojnem predoru uspel zadeti odličen zadetek za zmanjšanje vodstva na tri gole razlike, vendar žal ni bilo več časa za izenačenje in tekma se je zaključila s končnim izidom 2:5.

Na drugi tekmi, sta se pomerili ekipi Fakultete za turistične vede (Turistica) in Fakultete za pomorstvo in promet (FPP). Slednji bi z zmago prišli na prvo mesto lige, zaradi nepričakovanega visokega poraza Fakultete za vede o zdravju. Ekipa Turistice pa je želela svojo prvo zmago. Dolgo je trajalo do prvega zadetka. Ekipa FPP je prevladala in prišla do veliko priložnosti, vendar tudi ekipa Turistice ni ostala nič dolžna in pokazala veliko želje in odločnosti v igri. Tekma je vsebovala polno akcij in borbe za vsako žogo, kar je poskrbelo za grobo igro iz obeh strani. Z zadetkom v 11. minuti je Oscar Babič poskrbel za vodstvo FPP-ja z 1:0. Drugi polčas se je začel z veliko priložnostmi z obeh strani, Oscar Babič pa je bil ponovno mož odločitve in poskrbel za povišanje vodstva z 2:0. Ekipa Turistice je skušala odgovoriti in prikazala veliko želje, ter izpeljala par odličnih akcij, vendar ji žal ni uspelo doseči zadetka. V osmi minuti je prišlo do kontraverznega zadetka Padarja, za vodstvo ekipe FPP s 3:0. Ekipa Turistice se je pritoževala sodniku, da je bil nad vratarjem storjen prekršek, vendar je ta zagovarjal svojo odločitev, češ da ima že celotno tekmo enak kriterij za borbo in s tem pušča bolj grobo igro. Tekma se je nadaljevala in ekipa Turistice je prišla do par odličnih priložnosti nad katerimi je odlično posredoval vratar FPP. V 12. minuti je Mihelič poskrbel za še četrti zadetek FPP-ja in s tem postavil končni izid FPP 4:0 Turistica. Kljub visokemu porazom je lahko ekipa Turistice šla domov z dvignjeno glavo, saj je pokazala odlično igro, polno borbe in lepih akcij, zmanjkalo jim je le nekaj sreče.

Po tekmah smo tokrat dobili izjavo sodinka le-teh, Blaža Radovanovića, ki je po drugi odigrani tekmi pokomentiral: "Za drugo tekmo lahko rečem, da so fantje Turistice odigrali konkretno, rezultat je po mojem mnenju nerealen, saj so si po veliko borbe in nevarnih priložnostih zaslužili zadetek. Pri prvi tekmi pa so me negativno presenetli FVZ-jevci, ki verjamem, da bi lahko pokazali več."

Zadnji krog se bo odigral 20. marca, ki bo poskrbel za pravo poslastico, saj bo odločal kdo bo igral za 1. in 2. mesto, ter kdo bo igral za 3. in 4. mesto lige. Ekipo Pedagoške fakultete čaka zelo težka preizkušnja, saj mora zaradi pretekle odsotnosti, odigrati kar dve tekmi in sicer prvo proti ekipi FVZ in nato proti FPP. V kolikor želi ekipa FVZ-ja priti na drugo mesto, pred Fakulteto za management, bo morala nujno premagati Pedagoško fakulteto in poskrbeti za boljšo skupno gol razliko od Fakultete za management. 

Se vidimo čez tri tedne, na pravi nogometni poslastici!