Mednarodno
sreda, 08. marec 2023

Banja Luka & Sarajevo & Mostar

ENA država, TRI mesta in TRI različne narodnosti, dobrodošli v Bosni in Hercegovini!

In seveda dve nori noči z neštetimi novimi spomini!

ŠOUP za vas pripravlja nepozabno doživetje! Izlet v Banja Luko, Sarajevo in Mostar bo potekal od 24. do 26. marca 2023!

Ekskluzivna cena: 130 €

PREDHODNA PRIJAVA JE OBVEZNA!

Prijava na tem obrazcu.

Prijavo je mogoče opraviti od 10. marca 2023 dalje na info točki ŠOUP v Kopru in Portorožu.

  • ŠOUP Koper: od ponedeljka do petka: 9:00 - 12:00 in 13:00 - 15:00
  • ŠOUPostaja Potorož (Turistica): ponedeljek in četrtek: 9:00 - 13:00

Število mest je omejeno. Prijava bo dokončna, ko bo poravnan znesek izleta na eni izmed naših točk.

Plačilo na točki ŠOUP v Kopru je mogoče opraviti tudi z bančno kartico.

VRAČILO DENARJA NI MOGOČE ZARADI SUBVENCIONIRANE CENE IZLETA.

Program

1. DAN

Po odhodu avtobusa iz Kopra se bomo mimo Zagreba odpeljali proti Bosni in Hercegovini. Naš prvi postanek bo v Banja Luki, glavnem mestu Republike Srbske. Po prihodu bomo najprej poskusili svetovno znano domačo kavo, nato pa bomo imeli voden ogled, kjer bomo občudovali: trdnjavo Kaštel, muzej Republike srbske, narodno gledališče, vladno stavbo, dvore Banske ter muzej narodne umetnosti. Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za pokušino nacionalnih specialitet. Nato se bomo odpravili proti Sarajevu, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Namestili se bomo v hotelu in se pripravili na nočno življenje, ki ga ponuja središče Sarajeva.

2. DAN

Po zajtrku se bomo z lokalnim vodnikom podali na ogled mesta. Ogledali si bomo Begovo GaziHusrevo džamijo iz 16. stoletja, Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, značilne muslimanske Svrzinske hiše in Principljev most, ki danes nosi staro latinsko ime. Ćuprija. Popoldne se bomo odpravili na staro Baščaršijo, ki je srce in duša mesta, s svojimi trgovinami, obrtniškimi trgovinami, bari in čevapdžinicami, ki ustvarjajo domače vzdušje. Popoldne boste imeli tudi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta. Po celem dnevu preživetem v glavnem mestu Bosne in Hercegovine, je pred nami še en žurerski večer.

3. DAN

Po zajtrku se bomo odpravili proti Mostarju, ki je biser Hercegovine. Spoznali boste lahko mesto ob reki Neretvi, s tipično sredozemsko klimo, obkroženo s čudovitimi gorami. Med vojno je bila močno poškodovana, zdaj pa je bila temeljito prenovljena in mesto počasi oživlja. Obiskali bomo najpomembnejši spomenik Mostarja, ki je danes pod zaščito Unesca - to je rekonstruiran most čez reko Neretvo, ki stoji na mestu v zadnji vojni porušenega starega kamnitega mostu, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar. Hajrudin. Po končanem ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za kosilo in si privoščili še zadnjo jed čevapčičev pred odhodom proti Sloveniji. V Ljubljano se bomo vrnili v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

  • Organizacijo tridnevnega izleta,
  • Prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
  • Turistično vodenje/spremljanje po programu
  • ️Lokalno vodenje v Banja Luki, Sarajevu ter Mostar
  • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***

PRIJAVI SE TUKAJ!

Zanimivo /povezane novice