Splošno
petek, 10. april 2020

Brezplačna dostava knjižničnega gradiva na dom

Koprska knjižnica ponuja novo storitev.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v času zaprtja svojih enot vsem občankam in občanom Mestne občine Koper ob neprekinjenem delovanju Virtualne knjižnice nudi tudi novo interventno storitev, in sicer izposojo knjižnega gradiva z dostavo na dom. Vsak občan lahko na dom naroči do tri knjige na mesec.

V času zaprtja knjižnice so prikrajšani zlasti mladi, ki ne morejo dostopati do gradiva za učenje in študij, ter starejši občani, ki niso vešči sodobne tehnologije, a so v tem obdobju najbolj ranljiva in pogosto tudi socialno najbolj izolirana skupina.

Nova interventna storitev, ki vključuje izposojo knjižnega gradiva z dostavo na dom, je brezplačna, izvajali jo bodo na območju Mestne občine Koper, in sicer samo za gradivo, ki ga občani potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki bodo lahko v času izrednih razmer naročali katero koli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času. Vsak občan lahko na dom naroči do tri knjige na mesec. Naročila sprejemajo vsak delavnik med 9. in 15. uro na telefonski številki 05 6632 605, na dom pa jih bodo dostavljali ob torkih in četrtkih.

Interventno storitev bo Knjižnica Koper izvajala brez neposrednega stika z uporabniki in upoštevajoč vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Izvedba storitve je usklajena s štabom Civilne zaščite Koper in drugimi pristojnimi organi.