Splošno
petek, 31. marec 2017

14. sezona natečaja ŠOUROCK se seli na oder

V Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk bodo potekali trije predizbori, veliko finale pa bo na sporedu 9. maja. Za 4 finalne vstopnice se bo potegovalo 15 glasbenih skupin.

V mariborskem ŠTUK-u se pričenjajo predizbori za najboljšo mlado glasbeno skupino - ŠOUROCK'17. Organizator, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Na letošnji natečaj se je prijavilo rekordno število glasbenih skupin – kar 43. Veliko finale bo potekalo 9. maja v ŠTUK-u, zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR. Ambasador letošnjega natečaja je Matevž Šalehar - Hamo, pevec skupine Hamo & Tribute 2 Love.

 

Na razpis letošnjega natečaja se je prijavilo kar 43 glasbenih skupin z vse Slovenije. Strokovna komisija je izbrala 15 skupin, ki se bodo med sabo pomerile na treh predizborih in sicer 3., 10. in 24. aprila 2017. Vsi predizbori se pričenjajo ob 21. uri. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 9. maja 2017. Tudi letos bodo obiskovalci z glasovanje izbrali 4. skupino, ki bo nastopila v finalu. Vsi predizbori ter finale bodo potekali v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK.

 

Vodja projekta Rebeka Kopčič: »Ponosni smo, da lahko vsako leto mladim glasbenikom ponudimo priložnost, da se preizkusijo na velikem odru. Večletno delo ter vztrajanje pri podpori pa se izkazuje, da veliko skupin, ki nastopi na ŠOUROCK-u, kasneje najde svoj prostor v nasičenem glasbenem svetu. ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1.000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalci že imajo zagotovljene nastope na prireditvah: Lampiončki 2017, Festival Lent (Mladinin oder), studio Glas podzemlja, 5 klubskih koncertov (organiziranih v sodelovanju z Go Up Production).«

 

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, se bo letos izvedel že 14. leto. Strokovno komisijo letošnjega natečaja sestavljajo Marko Furek, Marko Soršak – Soki, Laura Pešek, Martin Bezjak in Rebeka Kopčič. Ambasador natečaja je Matevž Šalehar - Hamo, pevec vedno bolj priznane slovenske zasedbe – Hamo & Tribute 2 Love.

 

Nastopajoče skupine:

 

1. PREDIZBOR / 3. april:

- NEONATE, TRETJAŠPILA, LASYE, BLUE TOWN'S RADIO, ATTIC MIST;

 

2. PREDIZBOR / 10. april:

- LIPSTICK STAIN, NUBIRA, APOPTOSIS, LIBUROA, ICE ON FIRE;

 

3. PREDIZBOR / 24. april:

- INFECTED, PARLIAMENT ATTACK, CAPTAIN MORGAN'S REVENGE, SICKBREED, MASKARDH.