Mednarodno

Mednarodni zamet

V zimskem semestru vsakoletno na študijski izmenjavi pod okriljem Univerze na Primorskem prihaja vse več tujih študentov.

euro dinner mednarodno mednarodni

Tekom leta za tuje in domače študente izvajamo mnoge aktivnosti. Že pred prihodom, smo se povezali s tujimi študenti in jim bili na voljo za razna vprašanja. V sodelovanju s SMS UP organizirana dobrodošlica tujim študentom in napoved aktivnosti »Welcome weeka«. Tako smo v prvem tednu preko »Goat Island« in »Treasure Hunt« dogodkov poskrbeli za ogled mesta Koper in seznanitev z vsemi pomembnimi stičiščnimi točkami za študente. Nudili smo pomoč ob registraciji subvencionirane študentske prehrane, vpisu začasnega bivališča na Upravni enoti Koper in drugo. Na zaključnem dogodku »Welcome weeka«, smo se sproščeno podružili na »Euro dinner«-ju, koder so se tuji in naši študentje predstavili s specifično kulinariko svoje države.

Zatem je bil organiziran, vedno dobro obiskan dogodek – »Pub Crawl«. Preko številnih izzivov in pohoda po starem mestnem jedru Kopra, so vsi interesenti imeli možnost spoznavanja nočnega lokalnega življenja in se neformalno družiti, povezovati. Zaradi velikega interesa, smo ponovili dogodek v novembru.

Preko t.i. »Poliglot Cafe«–jev, so imeli udeleženci dogodkov priložnost neformalnega, praktično uporabnega, pridobivanja znanja tujih jezikov.

Na osrednjih dogodkih projekta – mednarodnih večerih »International Evenings«, so tuji študentje predstavili matične države in pripravili tradicionalne pogostitve. Tako so v ciklu mednarodnih večerov slušatelji imeli možnost srečanja s kulturnimi posebnostmi naslednjih držav: Slovenija, Češka, Francija, Italija, Albanija, Španija, Romunija, Portugalska, Turčija in Slovaška.

Tuje študente smo vključevali v prostovoljne aktivnosti projekta resorja za socialo in študentsko problematiko - PreProstoVoljni ter jim tekom semestra nudili vso podporo in pomoč preko vzpostavljenega »Buddy« sistema.  

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi