Izobraževanje
ponedeljek, 16. oktober 2017

Zmenkarije z delodajalci

Cikel neformalnih srečanj s predstavniki nevladnih organizacij koprske regije.

Zavod Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem organizira v Centru mladih Koper cikel dogodkov pod skupnim imenom Zmenkarije z delodajalci. 

Na Zavodu PRIMSS smo prisluhnili mladim, ki se na nas obračajo z vprašanji glede projektnega dela, in organizirali cikel dogodkov oziroma neformalnih srečanj s predstavniki nevladnih organizacij koprske regije. Namen projekta je seznaniti mlade med 20. in 29. letom starosti o vlogi in vsebini dela nevladnih organizacij v koprski regiji, ki so pripravljene z mladimi sodelovati skozi projektno delo, pripravništvo ali pa prostovoljno delo.

Organizacije, ki so se odzvale povabilu na zmankarije so Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Središče Rotunda, Društvo za pomoč odvisnikom in njihovim družinam SVIT Koper, Kino Otok in NewPrevent - mladinsko ulično delo. Svoja znanja in izkušnje na področju projektnega dela bodo delile tudi predstavnice Zavoda PRIMSS. 

Srečanja med predstavniki nevladnih organizacij in mladimi bodo potekala v sproščenem vzdušju Centra mladih Koper ob torkih, 17. in 24.10.2017 ter 7.11.2017, od 10. do 12. ure. Prvo srečanje bo potekalo v medsebojnem spoznavanju na osebni in poslovni ravni. Kot izhodišče za drugo srečanje bodo predstavniki organizacij z udeleženci podelili informacije o tem, kje in na kakšen način se lahko poišče razpisna dokumentacija vezana na določeno področje dela. Drugo srečanje bo potekalo v obliki skupinskega dela po področjih, ki se udeležencem zdijo najbližje. To bo tudi priožnost, da v skupini in s podporo strokovnih oseb nadgradijo svoj idejni načrt. Tretje srečanje je namenjeno predstavitvi bolj ali manj dodelanih idej s strani udeležencev, kar je lahko izhodišče za nadaljnje morebitno sodelovanje s prisotnimi organizacijami.

Zaželeno je, da se udeleženci na dogodek pripravijo, kar vključuje pridobivanje osnovnih informacij o sodelujočih delodajalcih ter pripravo osebne predstavitve v obliki življenjepisa.

Vsi dogodki so za udeležence brezplačni. Facebook dogodek: Klik.

Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Koper 

Zanimivo /povezane novice