Sociala
četrtek, 01. januar 2015

Zbiranje zamaškov

Zbiranje zamaškov za humanitarne akcije.

PROJEKT ZBIRANJA ZAMAŠKOV JE ZAKLJUČEN! V kolikor zbirate zamaške vam svetujemo, da poiščete drug način odvoza ali center zbiranja zamaškov. Društvo Vztrajaj - Never give up izvaja zbiranje zamaškov, informacije so dostopne na njihovi spletni strani tukaj.

Po začetnih letih, ko smo z zbiranjem zamaškov pomagali društvu Never Give Up in osebam, ki so se na njih obrnile, smo se v letu 2011 odločili, da po svojih najboljših močeh pomagamo lokalnemu okolju, zato smo z našo akcijo zbiranja zamaškov začeli delovati lokalno, v obalno-kraški regiji.

Marca 2012 smo PreProstoVoljni pričeli z zbiranje za Primoža iz Parecaga, ki je zaradi hude nesreče postal tetraplegik in je potreboval popravilo invalidskega vozička, prilagojene blazine ter pomoč pri nakupu dragih zdravil. Akcija je uspela in v pol leta, smo za Primoža zbrali potrebna sredstva in Primožu ob zaključku pripravili zaključni dogodek, o katerem si  lahko več preberete in ogledate foto galerijo TUKAJ.

Mladi prostovoljci  smo 23. avgusta 2013  v podjetju Trgo ABC Koper uradno zaključili akcijo zbiranja plastičnih zamaškov za Julijo. V akciji, ki se je pričela novembra preteklega leta, smo v sodelovanju z vrtci, šolami, podjetji in srčnimi posamezniki iz Obalno-kraške regije uspeli zbrati rekordnih 20 ton zamaškov in tako Julijini družini omogočili nakup vozila. Na stisko šestletne Koprčanke Julije je ekipo PreProstoVoljni opozorila ga. Danica Miandrušič, zaposlena na zavarovalnici Adriatic Slovenica in za zbiranje navdušila tudi sodelavce. S pomočjo obalnih vrtcev, šol, podjetji in srčnih posameznikov smo uspeli zbrati rekordnih 20 ton zamaškov in tako, ob potrebam prilagojeni ponudbi podjetja Trgo ABC Koper, omogočili nakup vozila, ki bo Juliji in njeni družini olajšalo prevoz na terapije ter številne zdravniške preglede.

Več o zaključku akcije TUKAJ. Fotogalerija pa je dostopna TUKAJ.

V sodelovanju z Društvom za kulturo, šport in razvoj vasi Cetore smo izvedli z novo akcijo zbiranja zamaškov. V sklopu projekta »Dedek mraz prihaja na podeželje« se je tako do izteka 2014 leta zbiralo plastične zamaške za otroško igrišče v Cetorah.

Zbrana sredstva so namenili nakupu igral za otroško igrišče, ki bo končano predvidoma v poletnih mesecih. »Veseli nas, da smo lahko del projekta, s katerim z majhno pozornostjo pričaramo nasmeh na otroških obrazih. Na tem mestu pozivam vse vrtce, šole, ustanove, podjetja in srčne posameznike, da z zbiranjem zamaškov pomagamo Dedku Mrazu osrečiti naše najmlajše,« sporoča Nastja Slokar, sekretarka za socialo in študentsko problematiko ŠOUP.

Zanimivo /povezane novice