Šport
torek, 11. december 2018

Zanimivi dvoboji in odlična odbojka

Univerzitetna odbojkarska liga M servis

Odigran je bil tudi 2. krog Univerzitetne lige v odbojki (UOL) M Servis. In prav tako, kot pri košarkarjih in nogometaših, je bilo opaziti, da ekipe redno trenirajo in so že prišle v tekmovalni ritem. Večer je minil v zanimivih dvobojih, v katerih ni manjkalo odličnih potez, borbenosti, predvsem pa vztrajnosti in boju za vsako točko, v katerih so prednjačila dekleta.

Tako smo v prvem dvoboju spremljali dvoboj med poražencema 1.kroga, ekipo Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) in ekipo FTŠ Turistice.

Famnit proti Turistiki

Že uvodni niz je pokazal, da je sobotno državno prvenstvo v odbojki na mivki večje posledice pustilo v ekipi Famnit, ki je bila popolnoma razglašena. Poznala se je utrujenost nekaterih ključnih igralcev, tako da ni bilo presenetljivo, da je ekipa FTŠ, ki je v dvoboj vstopila energično, takoj pobegnila na ugodne 4 točke prednosti. Ekipa Famnit žal nikakor ni našla prave postavitve in ni uspela razviti svoje igre, kar je seveda bila voda na mlin igralcem FTŠ, ki so zlahka prihajali do točk, višali svojo prednost in niz zaključili z zmago s osmimi točkami razlike. Rezultat je bil 25-17 za ekipo FTŠ.

Drugi niz je potregel s še kvalitetnejšo odbojko, kajti ekipa Famnita je z nekaj menjavami v polju dvignila raven igre in vseskozi lovila priključek in izenačenje, a je bilo to vse, kar nam je ta večer lahko ponudila. Zmaga ekipe FTŠ ni bila niti za trenutek vprašljiva, saj je imela v polju zelo razpoložene igralce, ki so lahko v vsakem trenutku, skupaj ali posamezno, obrnili potek srečanja. Kot kaž, je bil to njihov večer, saj so drugi niz dobili tesno 25-23.

Izjave po tekmi:
Emrah Tatarević, Famnit: »Čestitamo ekipi FTŠ za odlično predstavo. Žal se nam je preveč poznala utrujenost, saj v polju nismo delovali tako, kot bi morali, kar je nasprotnik s pridom izkoristil.«
Valeria Gržentič, FTŠ: »Tekmo smo odlično začeli, kar nam je v nadaljevanju omogočilo sproščeno igro. Hvala našim fantom, da so nas v težkih trenutkih branili pred nasprotnikovimi "bombami"!«

Famnit : FTŠ  - 0:2     (17:25, 23:25)

Famnit: (Tatarević, Vuković, Čabrian, Ivanjkovič, Ljepava, Lazarević, Turudija, Janković)

FTŠ:       ( Šteblaj, Pleša, Zajc, Gržentič, Zupan, Erjavec, Gržina, Klepač, Torej, Samotorčan)

PEF proti FVZ

Še lepši večer pa si je pripravila ekipa PEF, ki je v srečanje proti ekipi FVZ vstopila kot favorit, prvi niz izgubila na razliko, bila v drugem že na kolenih, a se še uspela pobrati in narediti preobrat, ter v tretjem z odličnimi servisi odnesti zmago.

Prvi niz je pokazal, da ima ekipa FVZ odlično ekipo, ki je narekovala tempo in nasprotnika dobesedno silila v napake. Čeprav se je niz končal na razliko, je imela FVZ že tolikšno prednost, da si je lahko dovolila nekaj neposrečeno izvedenih akcij pred zaključno točko. Rezultat je bil 24:26 za FVZ. Ko je v drugem nizu slednja pobegnila na velikih 6 točk prednosti (12:18), je morala ekipa PEF reagirati, saj je bila pred porazom! Z nekaj menjavami, predvsem pa z izjemnim servisom Vite Kocet, je popolnoma izničila prednost nasprotnika ter celo prešla v vodstvo. Presenečena ekipa FVZ si pri rezultatu 24:21 tudi z minuto odmora ni mogla več pomagati. Sledil je še odločilni tretji niz. Uvodne 3 točke odločilnega niza je za FVZ z odličnim servisom prispevala Nina Vajd, to pa je bilo tudi vse, kar je FVZ še uspela narediti. Ko je na servis prišla ekipa PEF in zaporedoma dosegla 7 točk, je bil dvoboj odločen. Končni rezultat 15:6 za PEF!  

PEF: FVZ -  2:1  (24:26, 25:21, 15:6)

PEF: (Rančov, Vozlič, Đuretič, Tomšič, Skarlovnik, Rotar, Kocet, Cesar)

FVZ: (Slatinek, Vajd, Kuzmič, Mihelič, Kostanjšek, Kovačič, Rešek, Habjan, Skuk, Mlinarič)

Izjave po tekmi:
Petra Rančov, PEF: »Napeta tekma, ni kaj…k sreči, se nam je izteklo na najboljši možni način. Ekipa FVZ je imela zmago že v rokah, a kaj, ko imamo mi Vito Kocet!«
Aljoša Habjan, FVZ: »Neverjetno, kako si sami zmago pretvorimo v poraz. Bili smo konkretnejši in odločnejši v prvem in v drugem nizu. Žal pa ima PEF veliko odličnih igralcev na vseh položajih. Tako sta jim menjavi v drugem delu drugega niza prinesli preobrat. Čestitke nasprotnikom za zmago, naši ekipi pa za prikazano borbenost.«