Sociala
torek, 25. april 2023

WINGS FOR LIFE: Dobrodelni tek za vse, ki so si poškodovali hrbtenjačo. Sodelujte v ŠOUP nagradni igri in se potegujte za brezplačno štartnino!

Ravno ta trenutek – medtem, ko to berete – je nekdo doživel poškodbo hrbtenjače in bo paraliziran. To pomeni: brez občutka v nogah in, v najslabšem primeru, brez občutka v rokah ali dlaneh. Imobilnost. Nenehna odvisnost od pomoči drugih. "Mi želimo pomagati," pravijo v dobrodelni fundaciji Wings for Life, ki podpira vrhunske raziskave po vsem svetu. Njihov končni cilj: odkriti zdravilo za poškodbo hrbtenjače.

Z udeležbo na teku Wings for Life World Run počnete nekaj dobrega in pomagate priti do končnega cilja. 100 odstotkov vaših startnin in donacij je namenjenih raziskavam poškodbe hrbtenjače. To omogoča Red Bull, ki skupaj s partnerji krije vse administrativne stroške. Projekt Wings for Life podpira tudi Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), ki bo brezplačno podelila kar 10 štartnin med študente Univerze na Primorskem. Če si želite tudi vi teči za dober namen, preverite Instagram profil @souprimorska, na katerem lahko sodelujete v nagradni igri in pridobite brezplačno štartnino zase in svojega prijatelja. 

Letos bodo po vsem svetu že desetič tekli za tiste, ki tega ne morejo, na ljubljanskem Wings For Life World Run uradnem teku. Na dosedanjih devetih tekih je skupaj sodelovalo že preko milijon ljudi, za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače pa je bilo s štartninami zbranih že preko 38 miljonov evrov.

Na štartni črti na Kongresnem trgu se bodo tekači letos zbrali 7. maja, s štartninami žin donacijami pa tako že desetič zbirali sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače pod okriljem fundacije Wings For Life. Vsa zbrana sredstva so namenjena izključno enemu cilju – odkritju zdravila za poškodbo hrbtenjače. 

Tekači po vsem svetu štartajo istočasno in pol ure po začetku teka jim začnejo do potankosti usklajeno slediti zasledovalna vozila. Ko tekmovalca zasledovalno vozilo ujame, je tek zaključil, njegov rezultat pa predstavlja pretečena razdalja.

Prijave na slovenski tek so odprte na TEJ POVEZAVI.