Šport
ponedeljek, 25. junij 2018

Velika zmaga moške odbojkarske ekipe UP v Italiji!

green volley 18

Študenti in študentke UP aktivni na turnirju v Mestrah.

Ekipe Univerze na Primorskem so se konec tedna udeležile dvodnevnega turnirja Open Green Volley, ki ga je organiziral C. U. S. Venezia. Naši so se domov vrnili utrujeni, a tudi zadovoljni. Poleg pozitivnih vtisov in obilice zabave so namreč iz Italije prinesli tudi eno prvo mesto.  

Odprtega mednarodnega turnirja v odbojki na travi, ki ga je tudi letos izpeljal Univerzitetni športni klub iz Benetk, se je udeležilo 40 ekip. Barve UP so v kategoriji mešane ekipe zastopali 'Fikusi' (Nikola Ljepava, Nina Djukić, Boris Turudija in Isidora Cvijetić)  ter 'Gorenci' (Luka Šteblaj, Jernej Pleša, Klara Kovačič in Tajda Rešek). Dekleta teh ekip so skupaj nastopile v ženski konkurenci kot ekipa 'Klisnita', štirje moški pa v ekipi 'Bonijelu'. 

Za največje športno veselje selekcije UP pa je poskrbela moška ekipa 'U mater'. Luka Mihelič, Aljoša Habjan, Primož Slatinek in Blaž Kuzmič so namreč osvojili prvo mesto. Turnir je bil sicer odprtega tipa, a so na koncu posebej sešteli rezultate študentskih ekip in izkazalo se je, da so bili naši najboljši v moški univerzitetni konkurenci!!!  

 »Tudi organizatorji so bili z nastopi, zagnanostjo in trudom naših ekip prijetno presenečeni, tako da so nas za letos jeseni že povabili na podoben turnir v Falcade. Imam vtis, da bi sedaj vsi radi šli tudi tam. Že v Mestrah je bil namreč lep ambient, igralo se je sredi parka, pa tudi za zabavo je bilo poskrbljeno – tako na prizorišču, kot v bližnjem Fortu Margheri,« je po povratku povedala vodja ekspedicije odbojkarskih ekip Ana Kocjančič, koordinatorka šport ih vsebin na UŠZP. 

Dvoboji Odprtega mednarodnega turnirja v odbojki na travi so sicer potekali na desetih travnatih igriščih v Mestrah, pri čemer je bilo malce nenavadno dejstvo, da so igralci med enim in drugim nastopom tudi sodili druge tekme. Naši so se v dveh dneh zagotovo nagarali in naigrali, nekateri (ki so doma pozabili sončno kremo) pa so se tudi dobro 'osončili'.



Pripravil Sandi Jerman