Šport
četrtek, 18. april 2019

UniSport Futsal Kup Varaždin

Uspešno nastopanje naše reprezentance v Varaždinu.

V petek, 12 aprila, smo pospremili futsal reprezentanco UP, ki je odpotovala na mednarodni turnir v Varaždin.

Zaradi obilice študijskih obveznosti, osebnih zadev in poškodb, katerih po finalu lige M Servis ni manjkalo, je ekipa štartala v zelo okrnjeni zasedbi. Na pot so krenili: Niki Biroja, Žan Bratina, Rene Knedl, Žan Kaplan, Alen Dizdarevič in Edin Adilovic. Fantje so v tej zasedbi nastopili prvič. Po vseh nevšečnostih, pred in med odhodom, je našo ekipo na tekmovališču, čakalo novo presenečenje. Zaradi spremembe prihoda nekaterih reprezentanc, se je vršil vnovičen žreb, v katerem je naša reprezentanca, pristala v skupini A skupaj z VELEUČILISTOM iz Čakovca, VELEUČILISTOM iz Sl. Broda, in Mariborsko Univerzo. Zakaj je bil potreben vnovičen žreb si lahko le mislimo, saj bi se po prvotnem razporedu naša in Mariborska Univerza, lahko srečali šele v finalu, kar bi bila za organizatorja, prava mala katastrofa, tako pa sta se pomerili že v skupinskem delu.

Prvo tekmo proti VeleuČilistu iz Čakovca, je naša reprezentanca začela na polno in pritisnila na nasprotnika, ki se resnično ni zdel pravi tekmec, a bolj kot se je tekma nadaljevala, bolj je prihajala do izraza njihova številčnost na klopi in spoznanje, da nam pojenjajo moči. Žal je bil, samo en igralec na rezervni klopi premalo, da bi se naša ekipa lahko enakovredno kosala z nasprotnikom. Po igri sodeč, je bila naša ekipa boljša, a je nasprotnik svoje priložnosti hladnokrvno realiziral. Neizkušenost in neuigranost, v nadaljevanju tudi fizična moč, so botrovali k temu, da je nasprotnik, vse svoje zadetke dosegel iz protinapadov, mi pa svojih priložnosti nismo uspeli pretvoriti v zadetek. Končnih 0 : 4 je pustilo kar nekaj grenkega priokusa. Sledila je tekma proti UM. To pot, je bilo priložnosti in zadetkov z obeh strani ogromno, tako da je končni rezultat 4 : 4 tudi pravičen.

Obe ekipi sta imeli v zadnjih sekundah priložnost za zmago, a sta vratarja s sijajnimi posredovanji, ohranila izid nespremenjen. S spoštovanjem do nasprotnika, nam je tudi to pot zmanjkal kanček sreče. Naslednji dan bi se morala naša ekipa pomeriti z ekipo Univerze iz Sl.Broda, a je ta žal tekmovanje odpovedala. 

Tako je naša ekipa, zaradi slabše razlike v zadetkih, končala na tretjem mestu v svoji skupini, ter tako izgubila možnost, za nastop v polfinalu. Končno peto mesto je vseeno spodbuden rezultat.