Šport
torek, 12. december 2017

Trojka Čretnika in prosta meta Kosina dvignila FVZ do zmage

Univerzitetna košarkarska liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 11. decembra 2017, je v dvorani Srednje tehniške šole Koper potekal drugi krog Univerzitetne košarkarske lige. Za naslov univerzitetnega prvaka se borijo štiri ekipe fakultet članic Univerze na Primorskem.

FAMNIT : FVZ (60 : 62)

Na prvi tekmi večera sta se pomerili Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Fakulteta za vede o zdravju (FVZ). Kljub zelo tesnemu izidu se zdi, da je tempo skoraj celotno igro narekovala ekipa FVZ. »V tretji četrtini smo nekoliko popustili in to je bil glavni razlog, da se nam je nasprotnik približal in nas celo ujel. Kljub temu se je dobro izšlo, saj sta nas trojka Klemna Čretnika in zadeta prosta meta Martina Kosina pripeljala do zmage,« je komentiral Nik Vuksanović (FVZ), ki je premišljeno vodil ekipo, dobro organiziral igro in zbiral odmore ob pravem času.

Za ekipo FAMNIT-a je po koncu tekme Luka Pavlović povedal: »Sodniki so zelo neprofesionalni, nasprotniki pa zelo dobri. Od prvega trenutka danes, je bila tekma napeta, z veliko prekrškov. Želim jim veliko sreče v nadaljevanju, ampak upam, da se v polfinalu ne srečamo. Pohvalil bi rad naša najbolj natančna strelca, Tea Mateja Klepača in srednješolca Alana Pehliča.« Zadnja tri leta so bili zmagovalci Univerzitetne košarkarske lige prav študentje FAMNIT-a, zato kljub porazu računajo, da bo tako tudi letos.

Nik Vuksanović (FVZ): »Bruci so se izkazali kot igralci dobrih živcev. Ko je bilo najbolj pomembno, proti koncu tekme, smo stopili skupaj in odigrali kot je treba. Čestital bi vsem, od prvega do zadnjega, za borbeno in lepo igro. Upam da bomo v takem tempu nadaljevali do končne zmage lige.«

FM : FTŠ (41 : 45)

Za pravo senzacijo je tokrat poskrbela Fakulteta za turistične študije – Turistica (FTŠ), ki je po predani igri v prvem krogu tokrat uspela zbrati dovolj številčno ekipo in premagala Fakulteto za management (FM). Zmaga pa vendar ni bila niti malo lahka, saj sta se obe ekipi borili do zadnje sekunde. »Na koncu nam je uspelo dobiti še nekaj skokov in košev, kar je pripomoglo k zmagi,« je komentiral Nassim Djaba (FTŠ).
Tilen Kajtna (FM), je zaradi poškodbe členka na desni roki tekmovanje spremljal iz klopi. S srbečimi podplati je pozorno opazoval tekmo in komentiral: »FM izgublja preveč žog, slabo zaključujejo napade in manjka jim zbranosti. Obramba je v redu. Komaj čakam, da se vrnem na parket in pomagam ekipi.« K normalnemu treningu se bo najverjetneje vrnil čez en mesec, ko zaključi prvi del rehabilitacije.

Nekoliko bolj optimistično je na tekmo gledal Boštjan Lazar (FM), ki je pripomnil: »Boljše kot prejšnja tekma. Natrenirati moramo še podaje in proste mete.« Končno oceno igre in načrte za prihodnost je ubesedil Tine Rutar (FM), ki ocenjuje, da je ekipa delovala boljše in bolj povezano kot prejšnjo tekmo, zato se bodo domenili za več skupnih treningov ter bolje organizirano igro.

 Tako se je zaključil 2. krog Univerzitetne košarkarske lige, ki se bo nadaljevala po novem letu, 15. januarja 2018, po sporedu:

  • 20.15 FM: FVZ
  • 21. 10 FTŠ: FAMNIT