Šport
torek, 01. junij 2021

Teden gibanja

Mednarodna akcija Move week

Ta teden poteka mednarodna akcija MOVE WEEK, ki se že vrsto let odvija pod okriljem mednarodne organizacije ISCA. Na voljo je pester nabor raznovrstnih vadb tako v živo, kot tudi online.

Športna unija Slovenije je nacionalni koordinator že tradicionalne akcije MOVE WEEK, ki se letos med 31. majem in 6. junijem odvija v številnih državah po vsem svetu. Namen akcije je spodbuditi predvsem tiste, ki so bili do sedaj manj aktivni, k redni telesni dejavnosti. V ta namen je pripravljen bogat nabor različnih vrst vadb, tako da vsak lahko najde ustrezno zase.

Na spletni strani projekta Move Week je na zavihku Events seznam brezplačnih športno rekreatnih dogodkov v obliki akcije Dan odprtih vrat, ki jih organizirajo lokalna športna društva za svoje občane. Lahko pa se odločite za vadbo v domači sobi - v tem primeru lahko izbirate med tremi vadbami dnevno, ki jih vodijo strokovnjaki iz različnih držav. Urnik vadb je dostopen na zavihku Move Week Gym. Online vadbe bosta vodila tudi dva Slovenca. V četrtek, 3. junija ob 16h bo Rado Trifković iz Plesnega studia Novo mesto vodil plesno delavnico, v nedeljo, 6. junija ob 9.30 pa bo Klementina Pečar iz ŠUS Eurofitnessa pripravila vadbo Yogalates. 

Osrednja prireditev v Sloveniji je dogodek European Mile, ki bo potekal v soboto, 5. junija od 10. do 16. ure na ŠRC Loka v Novem mestu.

Tokrat ni izgovorov, na voljo so številne športne aktivnosti za vse okuse in vse starosti. Pridružite se nam in poskrbite za svoje zdravje!

 

Vir: Športna unija Slovenije, ''Danes je pričetek tedna gibanja'', https://www.sportna-unija.si/?t=8140001852