Sociala
četrtek, 12. april 2018

Številni študentje darovali kri

Študentska krvodajalska akcija »Častim ½ litra!«

Študentske krvodajalske akcije »Častim ½ litra!«, ki so jo v preteklih dneh pripravili PreProstoVoljni, skupina mladih prostovoljcev, ki delujejo v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem, se je udeležilo 103 študentov krvodajalcev. Mladi krvodajalci so v treh dneh skupaj darovali nekaj več kot 43 litrov krvi.

S sloganom »Častim ½ litra!« v aprilu študentske organizacije in klubi pozivamo vse študente, naj v čim večjem številu darujejo kri. Namen skupne krvodajalske akcije je spodbuditi študente k sodelovanju in ustvariti zavedanje o pomembnosti darovanja krvi.

»Tudi tokratna krvodajalska akcija je bila uspešna, saj smo zopet zabeležili veliko število mladih krvodajalcev. Tudi v prihodnje bomo nadaljevati s krvodajalskimi akcijami, saj preko njih širimo zavedanje o pomenu darovanja krvi in humanitarnosti. Od pričetka izvajanja vseslovenske akcije smo veliko mladih vzgojiti v redne krvodajalce, kar je vsekakor velik uspeh,« je odziv študentov na krvodajalsko akcijo komentirala Kristina Taja Grünfeld, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.

Vsak darovalec je tekom akcije, poleg malice, prejel tudi simbolična darila, primorskim študentom pa je bil omogočen tudi brezplačen prevoz. »Posebej se želimo zahvaliti velikodušni donaciji vodstva prevoznega podjetja Taxi Port, ki je častil prevoz, saj so tudi sami izjemni krvodajalci. Z donacijo so nedvomno pripomogli k temu, da se je akcije udeležilo večje število mladih krvodajalcev,« je prepričana Kristina Taja Grünfeld.

Več informacij glede Študentskega krvodajalskega tedna je dostopnih na spletni strani www.castimkri.si.

Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.

Zanimivo /povezane novice