Splošno
torek, 26. september 2023

ŠOUP z veseljem pričakuje prihod novih študentov!

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem se že veselimo novega študijskega leta in vseh projektov in aktivnosti, ki nas čakajo. 

Že jutri pričakujemo prihod tujih študentov, ki bodo pri nas prejeli vse potrebne informacije in uredili subvencionirano študentsko prehrano. 

2. oktobra, ko pa nas čaka prvi študijski dan, pa bomo na ŠOUP poskrbeli za pestro dogajanje… Študentom bomo, tako kot vsako leto, ponudili prostor za druženje in povezovanje, vendar vsega ne smemo razkriti, ker želimo, da ostane presenečenje! 

Že tretjega oktobra nas čaka prva študentska zabava! Tradicionalno začenjamo z organizacijo študentskih torkov, ki bodo tudi tokrat za mnoge ustvarili nepozabne spomine. Tokrat za študente pripravljamo SPOZNAVNI ŽUR v Bellaviti v Kopru, ki bo potekal od 21. ure dalje. Študente čakajo študentske cene in nepozabni ritmi dobre glasbe za katere bo poskrbel DJ VUKI. 

spoznavni zur

7. oktobra bomo ponovno sodelovali na dogodku ŠTART UP. Tudi tokrat bomo poskrbeli za zanimiv FOTO POINT in za dodatno zabavo za vse študentke in študente. Pri nas bodo študentje prejeli vse informacije o naših dogodkih, projektih in tudi informacije o študiju, ki jih bodo potrebovali. Študentom bomo tudi letos razdelili ŠOUP mape in jim tekom celotnega študijskega leta pomagali pri težavah, s katerimi se bodo soočali. Se že veselimo 7. oktobra! 

11. oktobra pa nas čaka tradicionalni STAND UP VEČER v Taverni

Tudi tokrat bomo poskrbeli za večer, ki bo poln smeha in dobre volje. Z nami bo Gašper Bergant z gosti, v Taverni se bomo zbrali ob 20. uri, po dogodku pa sledi še druženje študentov. Gašper Bergant je znan slovenski stand up komik, ki bo tokrat v Taverni že drugič nasmejal študente in študentke. Vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnem stand up večeru. Predhodna prijava je obvezna in poteka preko obrazca. 

stand up

18. oktobra bo na Univerzi na Primorskem potekal rektoričin dan, na ta dan tradicionalno organiziramo Jesensko čisto 10ko in VELIKO BRUCOVANJE ŠOUP.

Čez dan nas čakajo različne športne igre v Areni Bonifika. Študentje se bodo pomerili v različnih športnih disciplinah, zvečer pa bodo uživali na tradicionalnem Brucovanju, ki ga na ŠOUP pripravljamo vsako leto.

Tudi letos bomo izvajali projekte, ki potekajo celo leto. 

Za študente je še vedno na voljo Varuh študentovih pravic, ki jim pomaga reševati različne težave. Varuha lahko vsi študenti, ki imajo vprašanje kontaktirajo preko e-pošte studentski.varuh@soup.si. Potrudili se bomo, da študentom pomagamo in jim podamo odgovor v najkrajšem možnem času. Tudi v letošnjem študijskem letu bomo aktivni na področju kulture, športa in prostovoljstva. 

Za več dogodkov in informacij vabimo vse študente, da obiščejo naša družbena omrežja, saj bodo tako takoj izvedeli kaj pripravljamo zanje. Aktivno smo prisotni na Facebooku, Instagramu in TikToku.