Splošno
sreda, 28. september 2022

ŠOUP pripravlja pester prvi študijski teden

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem se bomo tudi tokrat potrudili in za brucke in bruce pripravili pestro dogajanje v prvem študijskem tednu. Čakajo nas zabave, stand up večer in druženje v prostorih ŠOUP. 

Letos bo Univerzo na Primorskem obiskovalo približno 6000 študentk in študentov in potrudili se bomo, da prav vsakomur polepšamo študijsko izkušnjo na Primorskem. 

Kaj pripravljamo v prvem študijskem tednu?

V Slovensko Istro že 29. septembra letos prihajajo tuji študenti, ki jim bomo pripravili dobrodošlico na ŠOUP in jih seznanili z dogodki, ki jih čakajo v letošnjem študijskem letu. Prejeli bodo praktična darila ter vse osnovne informacije, ki jih potrebujejo. 

Kot vsa pretekla leta, bo ŠOUP tudi letos vključen v Orientacijski dni, ki so posebej namenjeni tujim študentom, predstavili bomo naše aktivnosti in delovanje in jih seznanili s prednostmi študija na Primorskem. 

V prvem študijskem tednu bomo na ŠOUP pripravili tudi prostor za druženje in povezovanje študentov, ki jih bomo na ŠOUP pozdravili 3. oktobra. Na ta dan bodo naši predstavniki obiskali tudi nekatere fakultete Univerze na Primorskem. 

Ker se zavedamo, da brucke in bruci potrebujejo informacijo o študiju ter življenju v Kopru, bodo naši predstavniki celoten prvi študijski teden na voljo v prostorih ŠOUP, vsi študenti bodo prejeli ključne informacije, lahko pa se bodo tudi podružili ob igranju klasičnih družabnih iger ali družabnih iger na igralni konzoli. 

Želimo si, da Študentska organizacija Univerze na Primorskem postane prostor povezovanja ter druženja tudi za tiste študente, ki na Primorsko prihajajo prvič. 

4. oktober: Welcome students party v Bellaviti

Študenti, tudi brucke in bruci, seveda potrebujemo tudi odklop od vsakodnevnih obveznosti na fakulteti in ŠOUP bo tudi letos poskrbel za nepozabne študentske torke v Bellavita baru v Kopru. 

Prvi študentski torek se bo odvil že 4. oktobra in bo namenjen predvsem bruckam in brucem, ki prihajajo k nam. Prav je, da začetek študijskega leta ustrezno obeležimo ter, da študentom zagotovimo nepozabno zabavo v Kopru! 

»Veseli me, da pričenjamo s prvim študijskim tednom, ki bo brez kakršnihkoli omejitev. To pomeni, da bomo študentom lahko pripravili ogromno dogodkov, ki bodo popestrili tudi letošnje študijsko leto. Že v prvem študijskem tednu nas čakata kar dve zabavi.« - Taš Kolman, sekretar za interesne dejavnosti 

5. oktober: Dobrodelni STAND UP večer z Rankom Babićem

Tudi v letošnjem študijskem letu bomo poskrbeli za nasmejan prvi študijski teden. 5. oktobra 2022 bomo v Taverni pripravili Dobrodelni STAND UP z Rankom Babićem. Dogodek bo potekal od 20. ure, pred dogodkom pa bo potekalo druženje obiskovalcev ob dobri glasbi. 

Ker se zavedamo, da še vedno obstaja veliko študentov, ki potrebujejo našo pomoč smo se odločili, da bo letošnji STAND UP večer potekal v znamenju dobrodelnosti. Ponovno smo se povezali z Dobrodelnim društvom PETKA ZA NASMEH, ki bo skupaj z nami pomagalo socialno ogroženim študentom. Na dogodku bomo zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni študentom, ki nujno potrebujejo našo pomoč. 

»V letu 2021 smo organizirali dva velika socialna projekta, vendar še vedno zaznavamo stisko med študenti in zato smo se odločili, da letošnje študijsko leto pričnemo z Dobrodelnim stand upom. Veseli me, da smo aktivni na področju sociale ter, da bomo tudi v letošnjem študijskem letu, v sodelovanju s Petko za nasmeh, pomagali najranljivejšim.« - Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko


6. oktober: Vseštudentski obalni žur  

6. oktobra nas čaka VSEŠTUDENTSKI obalni žur v Tivoli clubu. Vsako leto se potrudimo, da organiziramo različne tematske zabave, letos pa smo se odločili, da v prvem študijskem tednu pripravimo nekaj tudi za tiste študente, ki študirajo v Portorožu. Obljubljamo nepozabno zabavo, študentske cene pijač ter dobro glasbo. 

8. oktobra bo ŠOUP predstavljal svoje aktivnosti na dnevu ŠTART UP, ki bo potekal na novi plaži v Žusterni. 

11. – 14. oktober: Krvodajalska akcija Častim ½ litra!

ŠOUP tudi letos v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« organizira krvodajalsko akcijo. 

Akcija bo potekala torek, 11. 10., četrtek, 13. 10. in petek, 14. 10. 2022 od 7.30 do 11.00 na Centru za transfuzijsko dejavnost Izola. Za udeležbo se je potrebno preko telefona predhodno naročiti na odvzem krvi. 

Preverite vse informacije na FB strani ŠOUP. 


19. oktober: Brucovanje in Jesenska čista 10ka!

Tudi letos bo 19. oktober posvečen začetku študijskega leta za vse brucke in bruce. Pripravili bomo veliko BRUCOVANJE, v dopoldanskem času pa bo potekala Jesenska Čista 10ka! Več podrobnosti bomo razkrili kmalu… 

»Pred nami je zanimivo in neverjetno pestro študijsko leto. Že v oktobru se bodo zvrstili mnogi dogodki, ki bodo študentom polepšali študentska leta. Izjemno se veselim tega študijskega leta in verjamem, da bomo, skupaj z ekipo, poskrbeli za nepozabne spomine vseh študentk in študentov na Primorskem.« - Jure Ciglar, predsednik ŠOUP.


ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi