Sociala
ponedeljek, 14. november 2022

ŠOUP in ODS študentom in dijakom sofinancirata tečaj prve pomoči

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se zelo dobro zavedamo, da se študenti in dijaki v preteklih mesecih soočajo z višanjem različnih stroškov, ki so posledica inflacije na vseh področjih. Eden od stroškov, ki je bistveno višji kot nekoč, je tudi opravljanje vozniškega izpita.

Po premisleku, smo se odločili, da bomo v sodelovanju z Rdečim križem Koper 17 dijakom in študentom sofinancirali tečaj prve pomoči v znesku 30 €. 

Gre za gesto, s katero želimo opozoriti tudi na to, da se tako študenti kot dijaki težko spopadajo z vsem večjimi stroški na različnih področjih in verjamemo, da bomo s to potezo, vsaj delno, olajšali pot do vozniškega izpita 17 dijakom in študentom. Pri projektu aktivno sodeluje tudi Obalna dijaška skupnost.

Na področju sociale ŠOUP tekom celotnega študijskega leta organizira različne projekte in aktivnosti in skrbi za socialni položaj študentov tudi s pomočjo ukrepov, ki jih predlagajo pristojnim odločevalcem. Kot je poudarila sekretarka za socialno in študentsko problematiko bodo z naslavljanjem socialnih, bivanjskih in drugih stisk študentov nadaljevali tudi v bodoče. 

»Situacija, ki trenutno vlada po celotni Evropi, je obremenila tudi mnoge študente in dijake, ki se srečujemo z višjimi stroški hrane, prevoza in najemnin. Po zaslugi študentskega dela, ki ga ob študiju mnogi redno opravljamo, se nekoliko lažje soočamo z naraščanjem vseh stroškov. Mladi znanje in pomembne kompetence pridobivamo tudi izven študija. Ker je eden pomembnejših korakov proti samostojnosti in svobodi mladih opravljen vozniški izpit, smo želeli dijakom in študentom priskočiti na pomoč in jih spodbuditi k opravljanju Tečaja prve pomoči. Sofinanciranje tečaja je način, s katerim bomo vsaj malo finančno pomagali mladim. Vsem tečajnikom, ki danes pričenjajo s tečajem Prve pomoči iskreno želim veliko sreče in uspeha. Rdečemu križu Koper pa se zahvaljujem, da smo lahko skupaj organizirali tovrsten projekt.« - Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko