Šport
torek, 24. julij 2018

Sevilla premočna, v četrtek UP proti prijateljem iz Moskve

Evropske univerzitetne igre 2018 v Coimbri na Portugalskem.

Košarkarska selekcija Univerze na Primorskem je v zadnji tekmi tekmovanja v skupini A izgubila proti Sevilli s 97:78 (19:37, 18:24, 14:23, 18:22). UP je tako zasedla drugo mesto v skupini in se bo po jutrišnjem prostem dnevu v četrtek v četrtfinalu srečala s pobrateno rusko Univerzo Lomonosov.



Na Evropskih univerzitetnih igrah na Portugalskem je ekipa Univerze na Primorskem danes odigrala tretjo, zadnjo tekmo v skupinskem delu tekmovanja. Naši so se srečali z Univerzo iz španske Seville in gladko izgubili.

Za primorske košarkarje je bil usoden že začetek dvoboja. Čeprav so že na prvih dveh tekmah imeli težave zaradi slabše igre v obrambi v prvi četrtini, česar so se po besedah trenerja Boštjana Lešnika dobro zavedali, se tudi danes temu niso izognili. Vendar je potrebno priznati, da so Španci začeli dvoboj, kot da gre za finale lige NBA. Sevilla je namreč prvo četrtino dobila kar s 37:19. In 37 doseženih točk ni plod slabe obrambe nasprotnikov, ampak predvsem plod praktično nezgrešljive strelske predstave Špancev.

Ekipa Seville, ki je že prvi dve tekmi proti Coimbri in Miskolcu dobila s 33, oziroma s 44 točkami prednost, je tudi v drugi četrtini srečanja z UP nadaljevala z navdahnjeno igro in pred odmorom povedla že s 27 točkami prednosti. Medtem, ko smo navijači doma upali na čudež, pa so po vrnitvi iz slačilnic pa so naši dejansko zaigrali precej bolje, predvsem v obrambi. Tretjo četrtino so Primorci dobili s 23:14 in se na začetku zadnjega dela približali na 13 točk zaostanka. Potem pa je Sevilla spet pohodila plin in razlika je ponovno hitro narasla. Na koncu so Španci zmagali s 97:78, naši pa so jim lahko le čestitali.

Jutri je za košarkarje v Coimbri na vrsti dan počitka, Univerza na Primorskem pa se bo v četrtkovem četrtfinalu ob 18.15 pomerila s starimi znanci in prijatelji – rusko državno Univerzo Lomonosov. Sicer s prestižno akademsko ustanovo iz Moskve UP sodeluje že vrsto let, od novembra lani pa tudi gosti njeno najbolj zahodno podružnico.