Šport
petek, 02. marec 2018

Priznanje MOK za vrhunske športne dosežke

Univerzitetna vaterpolo ekipa prejela priznanje MOK.

Včeraj je v Areni Bonifika potekala podelitev nagrad najboljšim športnikom Mestne občine Koper. Priznanje za vrhunske dosežke v letu 2017 na mednarodnih tekmovanjih je prejela tudi univerzitetna vaterpolo reprezentanca Univerze na Primorskem.

Univerzitetna vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem se je julija 2017 v Kopru borila za naslov prvaka prvega evropskega univerzitenega pokala v vaterpolu, ki je potekal na olimpijskem bazenu Žusterna. Tekmovanje organizira Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo, Univerzo na Primorskem, Mestno občino Koper in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.

Pokal je domača ekipa zaključila na srebrnem drugem mestu. Nasprotniki slovenskih študentov in gostiteljice Univerze na Primorskem so prispeli iz različnih koncev Evrope, in sicer Francije, Makedonije, Madžarske, Hrvaške in Srbije.



Odličen dosežek, ki ga je dosegla novoustanovljena mlada ekipa, ni ostal neopažen. Mestna občina Koper je tako v četrtek ekipi podelila priznanje za vrhunske dosežke v letu 2017. Nagrado so na prireditvi v Areni Bonifika prevzeli predstavnik Univerze na Primorskem in vodja vaterpolske ekipe, Blaž Ćeklić in kapetan ekipe, Marko Prcać.

Marko Prcać, kapetan vaterpolo ekipe Univerze na Primorskem: »V čast mi je bilo prejeti priznanje v imenu ekipe, kot mi jo je bila čast poleti voditi. Priznanje je prišlo v pravem času, da nas motivira za drug del letošnje sezone. Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki so omogočili in organizirali tekmovanje, ter mojim soigralcem, ki pridno trenirajo medtem, ko jaz prevzemam priznanja. Se vidimo na bazenu!«