Šport
torek, 10. april 2018

Prijateljske tekme v Benetkah

Mednarodni košarkarski turnir univerzitetnih ekip.

V sklopu pripravljalnih tekem za državno univerzitetno prvenstvo (DUP, maj 2018) in evropske univerzitetne igre (EUG, julij 2018), se je košarkarska ekipa Univerze na Primorskem (UP) odpravila na mednarodni  turnir univerzitetnih ekip v Benetke. 

V sredo, 4.4.2018, v dvorani G.B. Giaquinto "Arsenale" sta poleg naših fantov nastopili še ekipi Univerze iz Padove ( CUS Padova) ter Univerze v Benetkah (CUS Venezia). Razpored turnirja našim ni bil naklonjen, saj so prvo tekmo, takoj po prihodu, odigrali s favorizirano ekipo CUS Padova. Premoč favoritov je izkazal končni rezultat 66 proti 24 za CUS Padova. V tekmi za 2. mesto pa se je primorska ekipa odlično odrezala ter z rezultatom 51 proti 42 ugnala domačo CUS Venezia. 

Ekipa Univerza na Primorskem (SLO) je nastopila v postavi: Lazar, Pehlić, Čretnik, Kajtna, Klepač, Djaba, Bocciai, Demiri, Guskić, Vuksanović, trener: B. Lešnik

Naslednjo prijateljsko tekmo bo ekipa UP odigrala 21.5.2018 v telovadnici STŠ v Kopru, na kateri bomo gostili košarkarsko ekipo Univerze iz Tirane.

Vsi ljubitelji in igralci košarke vabljeni, da se pridružite in zastopate barve UP. Sklop prijateljskih tekem in priprav služi selekcioniranju za sestavo ekipe, ki bo nastopala na DUP in EUG. Redni treningi bodo v maju potekali vsak ponedeljek, torek in četrtek ob 20.00 na Srednji tehnični šoli Koper. Pričetek je v ponedeljek 7. maja 2018. Do takrat je tudi možno poslati prijavo za vklučitev k reprezentančni ekipi na bostjan.lesnik@upr.si.