Izobraževanje
četrtek, 02. november 2023

Predavanje: RAZUMEVANJE IZRAELSKO - PALESTINSKEGA SPORA

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) pripravljamo izjemno zanimivo predavanje o Izraelsko - Palestinskem sporu in vplivu le-tega na politično dogajanje v svetu. 

Predavanje bo potekalo v sredo, 8. novembra 2023, ob 18. uri v prostorih ŠOUP.

Naš gost bo ugledni profesor, na Fakulteti za Management (UP FM), doc. dr. Primož Šterbenc. 

  • KDAJ? V sredo, 8. novembra 2023, ob 18. uri, v prostorih ŠOUP!

Predavanje je za študente brezplačno, obvezna je predhodna prijava! PREDAVANJE je namenjeno le študentom, na vhodu bo potrebno pokazati študentsko izkaznico. 

PRIJAVI SE TUKAJ.

Kdo bo z nami? 

Dr. Primož Šterbenc raziskovalno sodeluje z ZRC SAZU, European Council on Foreign Relations (ECFR) in Trans European Policy Studies Association (TEPSA). Občasno deluje kot recenzent pri reviji International Journal of Middle East Studies. Občasno tudi ekspertno svetuje Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije v zvezi z vprašanji, povezanimi z Bližnjim vzhodom. Pri svojem raziskovanju se osredotoča na islam; politično, religijsko in znanstveno-filozofsko-teološko zgodovino muslimanskega sveta; religijsko-politične odnose v muslimanskem svetu (vključno s sunitsko-šiitskimi odnosi); politično-varnostna dogajanja na Bližnjem vzhodu (vključno z izraelsko-palestinskim konfliktom); odnose med Zahodom in muslimanskim svetom; politiko EU do Bližnjega vzhoda; geopolitičnim in varnostnim položajem v Evraziji in Afriki.

img3931

Dogodek se izvaja v sklopu projekta Kulturna 10ka, ki je sofinanciran s strani Mestne občine Koper.

Zanimivo /povezane novice