Šport
torek, 10. julij 2018

Predavanje o prostovoljstvu

Sistematični pristop do dela s prostovoljci.

V ponedeljek, 9. julija 2018, sta Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (ŠOUP)  v sejni sobi ŠOUP, gostili predavateljico Tjašo Arko, strokovno vodjo programa prostovoljstva na slovenski Filantropiji. V sklopu priprav na mednarodne dogodke v Kopru, ki bodo sledili jeseni (I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria) in v naslednjem letu  (EUC Water polo 2019, ter EUC Beachvolley 2019) in katerih soorganizator ja UŠZP, nam je posredovala usmeritve in opredelitve prostovoljstva na takšnih prireditvah.


Uvodoma nam je predstavila program prostovoljstva, ter njegove glavne značilnosti, ki dajejo poudarek predvsem na razvoju in promociji. Hkrati nam je bil predstavljen prostovoljski sektor in skupaj smo raziskali možnosti prostovoljskega dela, ki se ujema z našimi pričakovanji znanjem in časom.
Na uvodnem predavanju ni šlo toliko za pridobitev specifičnih znanj na različnih področjih dela, temveč bolj za odkrivanje splošnih tem. Teme predavanja so bile motivacija, odnos med prostovoljcem in uporabnikom, pravice in odgovornosti prostovoljcev, načini komuniciranja in etična načela. Opozorila nas je predvsem na morebitne neprijetnosti, ki bi se lahko zgodile ob izvajanju prostovoljskega dela, ter nas poučila, kako v takšnih primerih usmerjamo takšno ravnanje.


Hvala Tjaši Arko za zanimivo, sproščeno in zelo razgibano predavanje. Z veseljem bomo znanje prenesli v prakso in pridno poskrbeli za naše skupine prostovoljcev.
Vse interesente , ki bi se preizkusili kot prostovoljci, vabimo, da se pridružijo ekipi UŠZP, pri organizaciji in izvedbi mednarodnih tekmovanj. Prvi na vrsti bo I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca. Pridite in doživite zmagovalne trenutke tudi Vi!