Izobraževanje
petek, 25. avgust 2017

Politologija: študij etike, politike in družbe

Na Univerzi na Primorskem bodo tudi letos izvedli vpis v magistersko smer Politologija: študij etike, politike in družbe (2. Stopnja Bolonjskega študijskega sistema), ki ga skupaj izvajata Fakulteta za management in Fakulteta za humanistične študije Koper.

V študijskem letu 2017/18 vpisujejo tretjo generacijo študentov. Za študente in študentke, ki niso državljani Republike Slovenije, obstajajo tri rezervirana mesta, za katera ni predpisana obveznost plačila šolnine, obstaja pa tudi možnost pridobitve štipendije. Vpis poteka do 15. septembra 2017.

Zainteresirane pozivajo, da se vpišejo na podiplomsko smer Politologija: študij etike, politike in družbe. Posebnost študija je teoretska usmerjenost in osredotčenost na branje temeljnih besedil ter globlje razumevanje današnjih globalnih družbenih in političnih problemov.

Interesente pozivajo k ogledu promocijskega videa smeri, ki so ga pripravili skupaj s študenti in promocijski video, v katerem program predstavijo s predavatelji in predavateljice. Več informacij o predmetih in predavateljih najdete na spletni strani Fakultete za management  in na Facebook strani »Politologija: študij politike, etike in družbe«.

Vpis študentov iz tujine (v tem primeru Italija, Avstrija) se ne razlikuje od vpisa študentov, ki so državljani Republike Slovenije – izvaja se prek portala EvŠ (http://portal.evs.gov.si/prijava/). Za Slovence brez slovenskega državljanstva in državljane držav, ki niso članice Evropske unije, Univerza in Fakulteta za management izvajata formalno verifikacijo dotedanjega izobraževanja – postopek je enostaven in hiter.

Za nasvete in pomoč pri iskanju namestitve študentom pomaga mednarodna pisarna.

Za začetek študentom priporočamo namestitev v Villi Domus (http://www.villa-domus.si/), mednarodna pisarna pa pomaga študentom tako, da jim posreduje kontakte posameznikov, ki nudijo zasebno namestitev.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Primoža Turka, asistenta na programu Politologija (primoz.turk@fm-kp.si)
 

Zanimivo /povezane novice