Šport
torek, 03. marec 2020

Polfinalni obračun

Univerzitetna košarkarska liga M JOB.

V ponedeljek, 2. 3. 2020, se je v telovadnici Srednje tehnične šole Koper odvijal polfinalni obračun štirih ekip. Prva tekma je potekala med Fakulteto za management (FM) ter Fakulteta za pomorstvo in promet (FPP). Druga tekma bi morala potekati med Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Fakulteto za vede o zdravju (FVZ), ampak je bila, zaradi bolezni večine igralcev ekipe FVZ, tekma predana, zato je z 20:0 slavil FAMNIT.

Prva tekma je potekala med ekipo FM ter FPP. Managerji v letošnji ligi niso imeli konkurence. Tudi tokrat so kot izraziti favoriti vstopili v tekmo. Ekipa FPP je nastopila v popolni postavi, a to ni zadostovalo, da bi premagali FM. FM je gospodaril na igrišču skozi celotno tekmo. Prva četrtina se je končala z visoko prednostjo ekipe FM in sicer FM – FPP (24:8). Ekipa FPP se je v drugi četrtini trudila, a jim to ni nič kaj prida pomagalo. FM je tako v napadu kod v obrambi dominiral in ni pustil nasprotniku, da bi se jim približal. Rezultat po drugi četrtini je bil FM – FPP (24:13). Tako se je končal prvi polčas. Že po prvi polovici tekme se je videlo, da takšno razliko FPP ne bo mogel nadoknaditi ter bo FM tudi tokrat opravičil vlogo favorita. V tretji četrtini je ekipa FM stopila iz plina in pustila pobudo ekipi FPP. FPP se ni vdal in še kar naprej poskušal, vendar trud ni bil dovolj. Rezultat tretje četrtine je bil FM – FPP (18:13). Zadnja četrtina je bila zgolj formalnost, katero je FM z odliko opravil in tako še en dvoboj odločil v svojo prit.

Končni rezultat tekme:

FM : FPP – 89:51 (24:8, 24:13, 18:13, 23:17)

Ekipa FM (Lazar, Testen, Tratnik, Jakomin, Knapič, Širovnik)
Ekipa FPP (Susman, Kveder, Boršič, Plahuta, Antonič, Špan, Rakovič, Kavnjak)

Izjava Mitja Susman (FPP): »Tekma iz naše strani je bila zelo slaba, nasprotna ekipa je dosti boljše igrala. Čeprav nas je bilo dosti, to ni zadostovalo.«

Izjava Primož Širovnik (FM): »Tekma je bila odlična, igrali smo zelo v redu, mogoče bi bili lahko boljši v obrambi.«