Šport
četrtek, 21. oktober 2021

Pokal ostaja na FAMNITu

Jesenska čista 10ka!

20. oktobra 2021 je dvorana Arene Bonifika v Kopru gostoval študente in študentke, ki so v pisanih majicah zastopali čast svoje fakultete. Bolj kot za čast, pa je vseeno šlo predvsem za zabavo, a kljub temu, je prehodni pokal moral v oskrbo ene fakultete. Letos je bila to ponovno Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).

Na rektoričin dan, ki je za študente prost dan, potekala tradicionalna športno zabavna prireditev Jesenska ČISTA 10KA, ki jo je organizirala Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in na ta način poskrbela, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. 

Tudi letos so se dogodka udeležili študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL) in vseh skupaj nas je bilo okoli 200.  Fakulteta, z največ osvojenimi točkami v skupnem seštevku vseh disciplin, je postala ponosna lastnica pokala. Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu, košarki, namiznem tenisu, briškuli, spretnostnih zabavnih igrah, plavanju, tenisu in pikadu. Najbolj napeto je bilo zagotovo pri ekipnih športih, ki so med študenti najbolj priljubljeni tudi skozi vse leto na rekreaciji in je konkurenca huda, boj za zmago pa traja do zadnjega sodnikovega žvižga.

Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) je obranila laskavi naziv iz leta 2019 in že šestič slavila zmago. Drugo mesto je osvojila Fakulteta za vede o zdravju (FVZ), na tretje mesto pa se je uvrstila Fakulteta za turistične študije (Turistica).

Čestitamo vsem študentom in študentkam za udeležbo in osvojena mesta.

Rezultati:


1. mesto2. mesto3. mesto
ODBOJKAFTŠPEFFAMNIT
FUTSALFAMNITTURISTIKAFM
KOŠARKAFPPFAMNITFM
SPRETNOSTE ZABAVNE IGREFAMNIT - Marcos FernandezFAMNIT - Margaritda RamosFAMNIT - Catarina Henriques
NAMIZNI TENISFAMNIT - Nedim Sišič
FAMNIT - Marija Despova
FAMNIT - Clemen Deltek
FVZ - Manca Mladkovič
FAMNIT - Đorđe Kisura
FVZ - Milica Đisić
PIKADOFVZ - Vita SlakFVZ - Eva AndoljšekFVZ - Neža Skuk
PLAVANJEFAMNIT - Tina Žežlin

BRIŠKOLAFHŠ - Lana TratnarFHŠ - Samanta BrečevacFAMNIT - Katarina Čosić
TENISFVZ - Miloje Vacič FVZ - Matija KatkovičFAMNIT - Đorđe Klisura

Zahvaljujemo se vsem študentom za borbenost, dobro voljo in sodelovanje. Prav tako se zahvaljujemo ŠOUPu in Mjob, ki so za študente pripravili nekaj praktičnih nagrad in sofinancerjem dogodka (Univerza na Primorskem, MOK, Športna unija Slovenije), ter vsem, ki so pripomogli k izvedbi 23. Jesenske Čiste 10ke!

Povezava do FOTOGALERIJE


Se vidimo naslednje leto.


Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper in Športne unije Slovenije.