Šport
petek, 19. april 2019

Pogovor z judoistko Andrejo Leški

Srečanje z vrhunskimi športniki.

Tudi aprila bomo v UŠZP gostili vrhunsko športnico in sicer nas bo v torek, 23. aprila ob 16.30 obiskala judoistka Andrej Leški. Andreja je dobitnica medalj z vseh največjih judoističnih prireditev v mladinski konkurenci in trenutno članica slovenske članske judo reprezentance, s katero pridno niza nove uspehe in se bliža svetovnemu vrhu.

Judo je sicer tisti olimpijski šport, v katerem so slovenski športniki v zadnjih 15 letih osvojili največ medalj – tako na olimpijskih igrah, kot na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmah svetovnega pokala. Danes Andreja v slovenski reprezentanci predstavlja perspektivni mladi val, obenem pa je tudi uspešna študentka ekonomije. Že doslej je imela Koprčanka, sicer prvotno dolgoletna članica JK 15. maj Marezige in danes članica Judo kluba Bežigrad, zelo uspešno kariero. Letos pa je na primer že osvojila bronasti odličji v na tekmah svetovnega pokala v Parizu in Düsseldorfu ter zlato medaljo na Grand Prixu v Marakešu. 

Rdeča nit javnega intervjuja bodo tudi ta mesec relacije trening-tekmovanje-študij-služba. V torek se torej vidimo ob 16.30 v pritličju Študentskega centra na Čevljarski ulici v Kopru, vabljeni.