Izobraževanje
torek, 17. oktober 2017

Podaljšan rok za vključitev v Štipendijski sklad UP

Nov rok poteče 20. oktobra 2017.

Karierni center Univerze na Primorskem je prejšnji teden objavil Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2017/18.

UP s tem Javnim pozivom za pridobitev štipendije vabi vse študente, vpisane v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP, ali kandidate za vpis v študijske programe UP 1., 2. ali 3. stopnje, da se prijavijo na ta javni poziv in tako izrazijo svoj interes za vključitev v sklad. Študenti in kandidati svoj interes za kandidiranje na javni poziv izrazijo z vlogo.

Vloga je dostopna na spletni strani Kariernega centra UP. Rok za oddajo je podaljšan do 20. oktobra 2017 do 15.00.

Z vključitvijo v sklad so izbrani študenti uvrščeni v posebno evidenco najboljših študentov UP in tako pridobijo možnost za sklenitev enoletne pogodbe o štipendiranju (z možnostjo podaljšanja). Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, partnerji sklada (delodajalci) ter študenti, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev te pogodbe. S podpisom pogodbe o štipendiranju se študent zaveže, da se bo v primeru ponujene zaposlitve s strani partnerja sklada (delodajalca) po zaključenem izobraževanju pri njem zaposlil vsaj za toliko časa, kolikor je prejemal štipendijo.

Posebnost letošnjega poziva je podelitev štipendij v dveh kategorijah in sicer:

  • splošna štipendija, kot je obstajala do sedaj,
  • štipendija za perspektivne in vrhunske športnike.

Na spletni strani Kariernega centra je prav tako objavljen Javni poziv za delodajalce za študijsko leto 2017/18 z Vlogo za vključitev delodajalcev v ŠS UP.

Več informacij: objava Kariernega centra kariernicenter@upr.si ali 05 611 76 36 (vsak delavnik med 8.00 in 15.00).

Zanimivo /povezane novice