Splošno
sreda, 14. februar 2018

Odprte so prijave na ŠOUROCK'18

ŠOUM je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške rock skupine

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '18«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 8. marec 2018. ŠOUM tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR in več nastopov po Sloveniji. Ambasador letošnjega natečaja je Jure Longyka, priznani radijski voditelj, glasbeni urednik, napovedovalec in novinar.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK '18« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno četrtka, 8. marca 2018.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK pomerile na treh predizborih. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 8. maja 2018. Tudi v letošnji izvedbi bodo četrtega finalista na predizborih izglasovali obiskovalci.

»ŠOUROCK je v zadnjih letih ponovno začel pridobivati na uveljavljenosti med mladimi glasbeniki, ki iščejo pot do uspešne kariere. Da je ta izbor dobra odskočna deska, pričajo zgodbe o zmagovalcih preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili veliki pečat na slovenski glasbeni sceni. Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri »izstrelitvi« na glasbeni trg,« dodaja vodja projekta Rebeka Kopčič.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR (namenjeno snemanju singla, videospota, nakupu glasbene opreme in podobno) in promocijsko podporo do konca leta 2018, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Festival Lent (Mladinin oder), Lampiončki 2018, Summer Fest Radlje, Studio Glas podzemlja, Šourock 2019 in najmanj 5 klubskih koncertov.