ponedeljek, 02. avgust 2021

Kultura raztura: Mladi ustvarjalci ponovno navdušili v Kopru

V okviru Primorskega poletnega festivala se je pretekli teden odvila sekcija festivala PPF: Mladi, ki jo že drugo leto zapored finančno podpira tudi Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Otvoritev festivala je bila v torek, 27. julija, ko so mladi ustvarjalci simbolično zavzeli Verdijevo ulico. Obiskovalci otvoritve so lahko uživali v prijetnih glasbenih ritmih, Verdijeva ulica pa je ponovno zaživela v vsem svojem sijaju.

Na odru se je v naslednjih dneh zvrstilo veliko različnih ustvarjalcev, kot so: Pantaloons, Drill in Komora kolektiv, Lia Ujčič… Obiskovalci festivala pa so lahko uživali tudi v predstavah Stevardesa in Jugoslavija, moja dežela.

Premiera predstave Jugoslavija, moja dežela je bila izjemno obiskana, po zaključku pa so fantje skupine Dej še'n litro obiskovalce zabavali na Verdijevi ulici.

Festival PPF mladi je bil tudi tokrat izjemno dobro sprejet med publiko. Hkrati je festival ponovno ponudil možnost, da se predstavijo mladi ustvarjalci na različnih področjih, ki so skupaj ustvarili izjemno lep kulturni dogodek in pester teden poln dobre glasbe ter zanimivih predstav. Tudi letos so mladi ustvarjalci pokazali, da ima kultura v Sloveniji svetlo prihodnost, saj jim idej in kreativnosti ni zmanjkalo.

»Veseli me, da je ŠOUP že drugo leto zapored pokrovitelj sekcije Primorskega poletnega festivala, ki je namenjena mladim. Kot mladinska organizacija se zavedamo, kako pomembna je priložnost, ki jo mladi ustvarjalci dobijo s takšnimi festivali in smo hkrati zadovoljni, ker festival obišče tudi veliko študentov ter dijakov. Z veseljem smo pristopili k temu projektu in menimo, da je kultura, tudi za mlade, izjemno pomembno področje, ki ne sme ostati neopaženo.« - Jure Ciglar, predsednik ŠOUP 



Zanimivo /povezane novice